Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gratis advies van een energiecoach

Gratis advies van een energiecoach

Energiecoach aan Huis

Wil je graag praktische tips voor een lagere energierekening? De energiecoach komt bij je thuis. Als inwoner van gemeente Borne kun je gratis advies aan huis krijgen van een energiecoach uit onze gemeente.

Deze coach is onafhankelijk, zonder commercieel belang en vertelt je welke maatregelen je kunt treffen aan je woning om deze energiezuinig en duurzaam te maken. Ook geven zij tips hoe je energieverspilling kunt tegengaan.

Ja, ik wil me aanmelden voor een coachgesprek

Adviesgesprek aan huis van een energiecoach

Zo ziet een huisbezoek er uit

Onze vrijwillige energiecoaches komen graag en kosteloos langs om u te helpen met het besparen van energie, bij de keuzes voor het isoleren en verdere verduurzaming van uw woning. De bespreekt tijdens een huisbezoek eerst met u uw woonwensen door, waarna hij samen met u de woning doorloopt, op zoek naar bespaarkansen. Dit duurt in totaal ongeveer anderhalf uur.

Hoomdossier

Wij gebruiken het Hoomdossier voor het advies en de planning van de energiecoaches. Hierin wordt je via een aantal stappen naar een advies geleid. Voordat we je aan een energiecoach kunnen koppelen verzoeken we je eerst om een aantal vragen in deze stappen te beantwoorden.

Voor koopwoningen gebruik je de ‘uitgebreide variant’ en beantwoord je de vragen van de eerste 34 stappen. Woon je in een huurwoning of een appartementencomplex met VVE, vul dan de ‘eenvoudige variant’ in en beantwoord de eerste 27 stappen.

Ja, ik wil me aanmelden voor een coachgesprek

Persoonlijk rapport

Het 'Hoomdossier' is een persoonlijke omgeving waarin je samen met de energiecoach jouw advies vorm geeft. Dit noemen we het Woonplan. Met het Hoomdossier kunnen jij en de coach het gesprek samen voorbereiden. Het is ook een naslagwerk, want aan het eind kunt u hiervan een rapport downloaden.

Het is mogelijk om het Hoomdossier later nog eens te bekijken en aanpassingen te doen. Dit is fijn voor als je bijvoorbeeld na een jaar weer een stapje verder en het volgende wilt gaan aanpakken.

Heb je een vraag? Stel deze via energieloket@diborne.nl

Wie zijn de energiecoaches?

De energiecoaches in de gemeente Borne zijn een club van enthousiaste vrijwilligers, verbonden aan stichting Duurzame Initiatieven Borne. Zij begrijpen je zorgen in deze lastige tijden van stijgende energiekosten en komen graag langs. Ze doen dit vanuit hun passie voor verduurzaming en zetten zich graag in de vrije tijd in om buurgenoten verder te helpen.

Ja, ik wil me aanmelden voor een coachgesprek