Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding CV Optimaal (Uitverkocht)

CV Optimaal (Uitverkocht)

Let op: het is niet langer mogelijk gebruik te maken van CV-optimaal

Heb je een woning met CV-(combi)ketel en wil je direct gaan besparen op je energierekening? De RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) helpt je graag bij het zetten van een hele concrete stap in de verduurzaming van je woning: het optimaliseren van je CV-installatie. Na optimalisatie kun je wel 10% tot 15% besparen op je gasverbruik en dus op je energiekosten!

CV optimaal
CV optimalisatie, of waterzijdig inregelen, is het in balans brengen van de cv-installatie. Een cv-ketel wordt geleverd met een standaard fabrieksinstelling, waardoor er meestal (veel) te warm water wordt geleverd en weer retour gaat. Dit kan wel 10 tot wel 15% onnodig veel energie verbruiken en zorgt voor een slechte warmteafgifte, een lager wooncomfort en ongezonder binnenklimaat.

In deze animatievideo wordt uitgelegd hoe cv optimalisatie werkt. 

Energiebesparing/CO2 reductie 
Er zijn 14.000 vouchers beschikbaar voor CV optimalisatie binnen de subsidieperiode. We verwachten hiermee samen een CO2-reductie van ca. 4700 ton te realiseren (10% energiebesparing per woning).

Kosten en voorwaarden
De RRE stelt een bijdrage van circa € 90,00 per woning beschikbaar. Dit bedrag kan tot 31 december 2021 worden verzilverd als korting op het optimaliseren van je CV. Je betaalt daarnaast nog een eigen bijdrage, die je gemiddeld na 3 tot 4 jaar hebt terugverdiend door je lagere energierekening. 

Tijdelijk extra subsidie nu 177 euro
Je ontvangt nu tijdelijk 177 euro subsidie voor het optimaliseren van je CV.  De actieperiode loopt zolang de voorraad strekt dus wees er snel bij! Na de actieperiode is de reguliere subsidie weer van kracht. 

 

Let op: het is niet langer mogelijk gebruik te maken van CV-optimaal

Meer informatie: www.KliMaatwerk.net 

Veelgestelde vragen extra subsidie

Ik heb al een voucher aangevraagd voor CV optimaal, kom ik in aanmerking voor de extra korting?
Ja, wanneer u al een voucher heeft aangevraagd ontvangt u ook de extra korting. U heeft hierover ook een e-mail ontvangen van Duurzaam Bouwloket.


Mijn cv is al geoptimaliseerd en ik heb de reguliere korting al ontvangen, kom ik in aanmerking voor de extra korting?
Ja, ook wanneer uw CV al geoptimaliseerd is of u heeft hiervoor binnenkort een afspraak staan ontvangt u de extra korting. U heeft hierover ook een e-mail ontvangen van Duurzaam Bouwloket.


Ik wil een voucher aanvragen voor CV optimaal, wat moet ik doen om gebruik te maken van de dubbele korting?
De dubbele korting wordt automatisch verrekend zodra u bij het aanvraagformulier voor CV optimaal kiest. Na uitvoering ontvangt u 177 euro korting op de factuur.