Afbeelding Duurzaamheidsfonds Zoeterwoude
Duurzaamheidsfonds Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude wil duurzaamheid stimuleren. Daarom heeft ze een duurzaamheidsfonds opgezet, dat u alle hulp biedt bij energiebesparing, duurzame energieopwekking en klimaatbestendige maatregelen voor uw woning. De Omgevingsdienst West-Holland voert namens de gemeente dit fonds uit.

Op deze website vindt u meer informatie over de maatregelen en de subsidiemogelijkheden. U kunt gelijk aan de slag met de aanvraagformulieren of eerst een offerte aanvragen. Naast alle informatie en de aanvraagformulieren, kunt u ook de gereedmelding vinden, deze gebruikt u om uw eerder toegekende subsidie vast te laten stellen.

De mogelijkheden van het duurzaamheidsfonds Zoeterwoude 

1. Subsidie voor duurzame maatregelen voor:

·         Bestaande woningen (aanvragen en gereedmelden)

·         Nieuwbouw en ingrijpende renovatie (Deze regeling was in werking tot en met 31-12-2018, u kunt alleen gereedmelden)

2. Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Zoeterwoude voor leningen voor Verenigingen van Eigenaren en verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk belang. 

Landelijke regelingen
Naast het gemeentelijke duurzaamheidsfonds zijn er ook landelijke subsidies en leningen waarvoor u in aanmerking kunt komen.
Wilt u hier meer informatie over? Vraag dan een subsidiepakket aan via de subsidiecheck, klik hier.