Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Webinars energieneutraal verbouwen en isolatie

Webinars energieneutraal verbouwen en isolatie

Webinars over verduurzamen en energieneutraal wonen

Regelmatig geven we online webinars om inwoners te informeren en inspireren. Op 15 september is het eerstvolgende webinar.. In de zomerperiode zijn drie webinars terug te kijken. Het webinar ventilatie en koeling, het webinar: Naar energieneutraal met isolatie en het webinar: Naar energieneutraal met een warmtepomp.
 

Eerste webinar op 15 september

Veel mensen willen hun huis verduurzamen en isoleren. Maar waar te beginnen? Vaak zijn er in de eigen woning veel mogelijkheden om energie te besparen en energie te produceren. Om woningeigenaren op weg te helpen, organiseren de gemeenten in West-Overijssel een webinar over energieneutraal verbouwen op 15 september. Meld je aan via onderstaand formulier.

Energieneutraalcoach Jan Nieuwveld neemt je in een uur tijd mee langs de mogelijkheden. “Ik geef tips, maar vooral ook denkrichtingen. Een aanzet om gedachten te ordenen en eerste stappen te zetten. Je hoeft niet in een keer naar energieneutraal.” Er is een via de chat mogelijk om vragen te stellen. Deelnemers krijgen na afloop een uitnodiging voor een verdiepende tweede webinar. Meld je aan via het formulier, hierna ontvang je een e-mail met de link naar het webinar.

 

Gratis webinar: ventilatie en koeling

 Een goed geïsoleerde woning zorgt voor hogere eisen aan de ventilatie. En in de zomer voelt een goed gekoeld huis veel prettiger. Maar niemang wil een hoge energierekening om te koelen. Om u hiermee te helpen is er het on demand webinar: Naar energieneutraal met ventilatie en koeling.

 

Terugkijken webinar: Naar energieneutraal met isolatie

Om je woning energieneutraal of energiepositief te maken start je met isoleren. Dit is de basis van elke energieneutrale verbouwing. Zo verbeter je de schil van de woning waardoor je energiezuinig kunt stoken met lage temperatuur verwarming. In dit webinar bespreekt een energieneutraalcoach bodem-, vloer-, gevel-, spouwmuur, verdiepingvloer-, dak-, deur- en glasisolatie.

  • Wat is de isolatiewaarde van verschillende materialen?
  • Hoe wordt het aangebracht en hoe lang duurt dat?
  • Wat merk je ervan in comfort en besparing?
  • Op al dit soort vragen en jouw eigen vragen krijg je antwoord in dit webinar. Schrijf je in en kijk direct. Je ontvangt per mail een bevestiging met daarin de link naar het webinar.
     

Kijk nu het webinar: Naar energieneutraal met een warmtepomp

Wil je aan de slag met het energieneutraal of energiepositief maken van jouw woning? Dan kan een warmtepomp een goede keuze zijn. Maar wat is een warmtepomp precies? Welke techniek zit erachter? En hoe zit het met geluid en stroomverbruik? Op deze vragen krijgt je antwoord in ons webinar: Naar energieneutraal met een warmtepomp. In het webinar besteden we ook aandacht aan het geluid van een warmtepomp en het rendement. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe webinars? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Deze webinars worden aangeboden door het project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel, een regionaal project van de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Lees meer over het project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel