Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Hilversumse Meent

Hilversumse Meent

Meent aardgasvrij 

Het noordelijk deel van de Hilversumse Meent maakt onderdeel uit van het Programma Aardgasvrije Wijken van het Rijk. Uit dit programma is 4,5 miljoen euro beschikbaar om woningeigenaren te helpen hun woning aardgasvrij te maken. In 2022 wordt een aanbod ontwikkeld en een subsidieregeling opgesteld. 

In dit project werken Stichting Hilversumse Meent, woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en De Alliantie, netbeheerder Liander en gemeente Hilversum met elkaar samen. Lees meer over op www.hilversum.nl/meentaardgasvrij

Advies per woningtype Meent

De gemeente Hilversum heeft in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket stappenplannen voor het energiezuinig maken van de woningen in de Hilversumse Meent gemaakt. Op deze stappenplannen is per woningtype te zien welke slimme energiebesparende oplossingen er zijn, wat die in de praktijk kosten én wat het oplevert. Ze geven inzicht en helpen je om oplossingen te kiezen die passen bij jouw woning. 

Let op: de kosten zijn berekend in 2019. De daadwerkelijke kosten van maatregelen kunnen hiervan afwijken in verband met prijsstijgingen van bijvoorbeeld materiaal en aardgas.

Bekijk hier de adviezen: