Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Monumentenpaspoort Zeeland

Monumentenpaspoort Zeeland

De RRE helpt je je monumentenwoning te verduurzamen

Let op:
Voor een goede afhandeling is het noodzakelijk dat u zich ook aanmeld op de website van Erfgoed Zeeland. U ontvangt hierover meer informatie nadat u de RRE aanvraag heeft ingediend.

Wil je een monumentenpand verduurzamen? Tegenover de voordelen van meer comfort en lagere energiekosten, staat de vanzelfsprekendheid dat het geen concessie mag doen aan de monumentale waarde van het pand. Daardoor sta je als woningeigenaar soms voor unieke uitdagingen. De RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) helpt je bij het zetten van verantwoorde stappen, met een specialist naast je.

Monumentenpaspoort  
Het verduurzamen van een monumentenpand is niet eenvoudig; wat mag wel en wat niet? Waar is een vergunning voor nodig? Hoe voorkom ik dat de constructie gaat rotten of schimmelen als ik ga isoleren? Kan ik een warmtepomp toepassen? Het monumentenpaspoort geeft inzicht in mogelijke maatregelen voor een energiezuinig monument, met inbegrip van duurzame energietechnieken.


Energiebesparing/CO2 reductie
Er zijn 150 vouchers beschikbaar voor een monumentenpaspoort en 50 vouchers voor een DuMo-coach. We verwachten hiermee een CO2-reductie van ca. 26 ton te realiseren met het monumentenpaspoort (5% energiebesparing per woning) en 17 ton met de DuMo-coach (10% per woning).

Kosten en voorwaarden
De RRE stelt een voucher van ca. € 90,00 per woning beschikbaar. Dit bedrag kan tot 31 december 2021 worden verzilverd als korting op een monumentenpaspoort. De kosten voor een monumentenpaspoort variëren naar omvang van het pand tussen de € 400,00 en € 600,00. Sinds 1 december 2020 vergoedt het Restauratiefonds maximaal € 500,00 van het duurzaam monumentenpaspoort. Vraag dus de RRE-voucher aan en het overige bedrag terug bij het Restauratiefonds. Bekijk de voorwaarden op de website: https://www.restauratiefonds.nl/duurzaamheidsadvies-monumenten

Vraag nu jouw RRE voucher aan voor je monument
Na de bevestiging van je RRE-aanvraag én je aanmelding via de website van Erfgoed Zeeland wordt er contact met je opgenomen.

Klik hier om je aan te melden

Meer informatie: Erfgoed Zeeland