Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Is een woning zonder aardgasaansluiting haalbaar

Geplaatst op Maandag 10 Juli 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 21 seconden

10-7-2017
 

Een woning zonder aardgasaansluiting en energiekosten? Het lijkt onhaalbaar en te mooi om waar te zijn. Maar, de praktijk laat het tegendeel zien. Het is een landelijke trend om de woning te renoveren naar ‘Nul op de Meter’ of ‘Energieneutraal’. Sterker nog, het Rijk heeft bepaald dat elke woning na 2050 aardgasloos verwarmd moet worden. Er zijn steeds meer voorbeelden ontstaan van bewoners die hun woning voorbereiden om zich af te laten sluiten van het gasnet en zelfvoorzienend te worden in hun energiebehoefte.  

Een ‘’Energie neutrale’’ of ‘’Nul op de Meter‘’ woning realiseren? 

Iedere woning is anders. Daarom is het ook belangrijk dat u zich van te voren goed laat informeren en adviseren over de maatregelen die u nog kunt treffen in huis en daar een goede planning van maakt zodat maatregelen die u nu treft, u niet zullen beperken in de toekomst. Wilt u weten hoe u uw woning in stappen ‘Nul op de Meter’’ of ‘Energieneutraal’ kan maken? Ga dan naar de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/nulopdemeter. Hier vindt u alle nodige informatie, praktijkvoorbeelden van andere woningbezitters en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gratis advies bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Uw gemeente ziet het als een belangrijke taak om haar inwoners verder te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket wordt ingezet om bewoners onafhankelijk te informeren en adviseren over duurzaamheidsmaatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en lokale gecertificeerde bedrijven. Heeft u vragen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.
 

Bent u benieuwd welke subsidiemogelijkheden er zijn voor duurzaamheidsmaatregelen?
Doe de energiesubsidie check.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente