Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Pompschakelaar Zeeland

Pompschakelaar Zeeland

De RRE helpt je om energie te besparen met de pompschakelaar

Heb je vloerverwarming en wil je direct besparen op je energierekening? De RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) helpt je graag bij het zetten van een hele concrete stap in de verduurzaming van je woning: het aanschaffen van een pompschakelaar.

Gratis pompschakelaar voor je vloerverwarming

In veel woningen met vloerverwarming verbruikt de pomp van de vloerverwarming relatief veel stroom. Vooral bij oudere pompen is het energieverbruik hoog. Deze draaien vaak 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Dus ook als er geen warmtevraag is, blijft de pomp draaien en energie verbruiken. Door een simpele schakelaar aan te sluiten op het systeem kan er veel energie worden bespaard: de pompschakelaar laat de pomp namelijk alleen draaien op het moment dat er daadwerkelijk warmte wordt gevraagd. Om te voorkomen dat de pomp niet vastloopt laat deze schakelaar de pomp automatisch elke 24 uur 1 minuut draaien.

Energiebesparing/CO2 reductie

Er zijn 1.300 pompschakelaars beschikbaar binnen de subsidieperiode. Door het toevoegen van een pompschakelaar kan er zo’n 10% van het stroomverbruik per woning worden bespaard. Hiermee kunnen we samen een CO2-reductie van ca. 200 ton realiseren. 

Kosten en voorwaarden

De RRE stelt een bijdrage beschikbaar die volstaat voor de pompschakelaar. De pompschakelaar is dus volledig kosteloos.

Vraag nu jouw RRE voucher aan voor een pompschakelaar

Klik hier om je de pompschakelaar aan te vragen

Na de bevestiging van je aanvraag ontvang je de pompschakelaar automatisch thuis.

Meer informatie: