Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing Leusden

voor huurder en woningeigenaar

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 65,-

Logo Leusden

Gemeente Leusden helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 65,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling.

31-12-2022 Datum
einde RREW regeling
2048 Bewoners
gingen je al voor
Maak gebruik van één van deze algemene opties:

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen
Of bestel in een van onderstaande webwinkels:
Onderstaande webwinkels worden op willekeurige volgorde getoond.

Bestel direct in de webshop van de Bespaarwinkel

Bestel online uw producten die energie besparen voor de laagste prijzen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd binnen 1-2 werkdagen.

Ga naar de webwinkel

Niebla

De snelste manier om geld te besparen! Met een waterbesparende douchekop van Niebla bespaar je water en energie (gas). Voor een gezin is de besparing al snel € 250 per jaar.

Direct besparen begint hier

WoonWijzerWebshop

Groot aanbod en scherpe prijzen: (smart) LED verlichting, isolerend maatregelen, radiatorfolie, tochtstrips, waterbesparing, verwarming en slimme oplossingen. WoonWijzerWinkel is de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt.

WoonWijzerWebshop

Bestel op de Energiebespaarshop

Kies zelf uit het grootste assortiment energiebesparende producten. Scherp geprijsd, uit voorraad geleverd en gratis thuisbezorgd.

Ga naar de webwinkel

LedAdvisor

LedAdvisor is 100% gespecialiseerd in ledlampen. Vind in een minuut met een paar clicks op duidelijke foto’s van je huidige lampen een geschikte ledlamp met warmwit licht. Philips/Osram vanaf € 2,85.

Ga naar de webwinkel

De Groene Box

Bij ons ben je aan het juiste adres voor al jouw energiebesparende producten. Van LED lampen tot radiatorfolie, wij hebben het in huis. Ook hebben we voordeelboxen om het maximale uit jouw cadeaubon te halen, gratis bij jou thuisbezorgd!

Ga naar de webwinkel

Hulp nodig bij jouw keuze?

In de gemeente Leusden zijn energiegidsen beschikbaar, die dorpsgenoten graag helpen hun huis energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig te maken. Ze bekijken samen met jou welke maatregelen in jouw woonsituatie het meeste opleveren. En ze kunnen je helpen bij de geld-terug actie, of bij het bestellen van gratis producten in de speciale webshop. Dat doen ze vrijwillig, zonder kosten en helemaal onafhankelijk.

Maak een afspraak met een energiegids op https://www.ikwilwatt.nl/afspraak-met-energiegids/.  Op de website www.ikwilwatt.nl lees je meer over wat deze lokale energiecampagne allemaal doet voor de inwoners van Leusden.

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Instructievideo

Ben je benieuwd hoe het aanvraagproces van de subsidie verloopt? In deze video leggen we je graag uit hoe je gebruik kunt maken van de subdsidie voor kleine energiebesparende maatregelen.