Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing Soest

Huurder & Woningeigenaar

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 70,-

Logo Soest

Gemeente Soest helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling.

31-12-2022 Datum
einde RREW regeling
2157 Bewoners
gingen je al voor
€ 22.260,- Budget
over voor huurders
€ 2.870,- Budget
over voor woningeigenaren
Maak gebruik van één van deze algemene opties:

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen
Of bestel in een van onderstaande webwinkels:
Onderstaande webwinkels worden op willekeurige volgorde getoond.

Bestel op de Energiebespaarshop

Kies zelf uit het grootste assortiment energiebesparende producten. Scherp geprijsd, uit voorraad geleverd en gratis thuisbezorgd.

Ga naar de webwinkel

Hulp bij uw keuze nodig?

In de gemeente Soest zijn energiecoaches beschikbaar, die dorpsgenoten graag helpen hun huis energiezuinig en comfortabel te maken. Dat doen ze kosteloos. Ze bekijken samen met jou welke maatregelen in jouw woonsituatie het meeste opleveren.

Over de energiecoaches lees je meer op www.energieactiefsoest.nl/energiecoaches. Op die website kun je nog meer lezen over wat het bewonerinitiatief Energie Actief Soest allemaal kan doen voor inwoners van Soest.

Wil je bezoek van een energiecoach? Aanmelden kan hier.

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Instructievideo

Ben je benieuwd hoe het aanvraagproces van de subsidie verloopt? In deze video leggen we je graag uit hoe je gebruik kunt maken van de subdsidie voor kleine energiebesparende maatregelen.