Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing Súdwest-Fryslân

voor Huurders

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 70,-

Logo Súdwest-Fryslân

Gemeente Súdwest-Fryslân helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling.

31-07-2022 Datum
einde RREW regeling
685 Bewoners
gingen je al voor
€ 254.894,- Budget
over voor huurders
€ 0,- Budget
over voor woningeigenaren
Maak gebruik van één van deze opties:

Energiecoach

Een Energiecoach is een specialist die veel weet van energie besparen. Wil je graag energie besparen en geholpen worden door de energiecoaches van Súdwest-Fryslân? Meld je dan nu aan. De energiecoach belt je voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen

Gratis online winkelen

Ga naar de webwinkel en bestel daar direct gratis energiebesparende producten. In de winkelwagen wordt het subsidiebedrag verrekend.

Ga naar de webwinkel

Wil je (nog) meer energie én geld besparen? Kies dan voor de Energiecoach.

-    Energie besparen met tips van de Energiecoach
-    Goed voor het klimaat én je portemonnee
-    Minimaal 2 x de Energiecoach op bezoek met een selectie energiebesparende producten om te installeren

We betalen elk jaar meer voor gas, elektriciteit en water. Door hier minder van te gebruiken, kun je dus flink wat geld besparen. Een Energiecoach kan je doelgericht helpen met handige en praktische bespaartips. Dat is makkelijk verdiend!

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.