Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing Súdwest-Fryslân

voor Huurders

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 70,-

Logo Súdwest-Fryslân

Gemeente Súdwest-Fryslân helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling.

31-12-2022 Datum
einde RREW regeling
2740 Bewoners
gingen je al voor
€ 111.235,48 Budget
over voor huurders
€ 0,- Budget
over voor woningeigenaren
Maak gebruik van één van deze algemene opties:

Energiecoach

Een Energiecoach is een specialist die veel weet van energie besparen. Wil je graag energie besparen en geholpen worden door de energiecoaches van Súdwest-Fryslân? Meld je dan nu aan. De energiecoach belt je voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen
Of bestel in een van onderstaande webwinkels:
Onderstaande webwinkels worden op willekeurige volgorde getoond.

Bestel direct in de webshop van de Bespaarwinkel

Bestel online uw producten die energie besparen voor de laagste prijzen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd binnen 1-2 werkdagen.

Ga naar de webwinkel

Niebla

De snelste manier om geld te besparen! Met een waterbesparende douchekop van Niebla bespaar je water en energie (gas). Voor een gezin is de besparing al snel € 250 per jaar.

Direct besparen begint hier

De Groene Box

Bij ons ben je aan het juiste adres voor al jouw energiebesparende producten. Van LED lampen tot radiatorfolie, wij hebben het in huis. Ook hebben we voordeelboxen om het maximale uit jouw cadeaubon te halen, gratis bij jou thuisbezorgd!

Ga naar de webwinkel

LedAdvisor

LedAdvisor is 100% gespecialiseerd in ledlampen. Vind in een minuut met een paar clicks op duidelijke foto’s van je huidige lampen een geschikte ledlamp met warmwit licht. Philips/Osram vanaf € 2,85.

Ga naar de webwinkel

DeBesparingsKit.nl

DeBesparingsKit.nl is een webshop met bespaarboxen, energie besparende producten, led lampen en smart gadgets. Wij streven naar hoge kwaliteit, snelle levering en werken zoveel mogelijk samen met Nederlandse bedrijven.

Ga naar de webwinkel

Bestel op de Energiebespaarshop

Kies zelf uit het grootste assortiment energiebesparende producten. Scherp geprijsd, uit voorraad geleverd en gratis thuisbezorgd.

Ga naar de webwinkel

WoonWijzerWebshop

Groot aanbod en scherpe prijzen: (smart) LED verlichting, isolerend maatregelen, radiatorfolie, tochtstrips, waterbesparing, verwarming en slimme oplossingen. WoonWijzerWinkel is de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt.

WoonWijzerWebshop

Wil je (nog) meer energie én geld besparen? Kies dan voor de Energiecoach.

-    Energie besparen met tips van de Energiecoach
-    Goed voor het klimaat én je portemonnee
-    Minimaal 2 x de Energiecoach op bezoek met een selectie energiebesparende producten om te installeren

We betalen elk jaar meer voor gas, elektriciteit en water. Door hier minder van te gebruiken, kun je dus flink wat geld besparen. Een Energiecoach kan je doelgericht helpen met handige en praktische bespaartips. Dat is makkelijk verdiend!

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Instructievideo

Ben je benieuwd hoe het aanvraagproces van de subsidie verloopt? In deze video leggen we je graag uit hoe je gebruik kunt maken van de subdsidie voor kleine energiebesparende maatregelen.