Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Duurzaam Staphorst 2050

Duurzaam Staphorst 2050

Duurzaam Staphorst 2050

De gemeente Staphorst wil in 2050 volledig energieneutraal zijn. Daarmee haken we aan op het klimaatakkoord van Parijs en het landelijke klimaatakkoord. Behalve de doelstelling om energieneutraal te worden, willen we ons ook aanpassen op het veranderende klimaat. Dit noemen we klimaatadaptatie. Ook streven we als gemeente ernaar om minder grondstoffen te verspillen. Dit heet circulaire economie. Klik op onderstaande onderwerpen voor meer informatie daarover op de website van de gemeente.

Energieneutraal

In Staphorst willen we in 2050 volledig energieneutraal zijn. Energieneutraal betekent dat er net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. Dat geldt voor de huizen en voor de bedrijven in Staphorst. Wilt u zelf uw woning Energieneutraal maken? Daarvoor biedt de gemeente workshops en een energieneutraal coach. Lees hier meer over dit project.

Lees hier de Energiekrant van Staphorst.

Klimaatadaptief

Klimaatadaptief wil zeggen dat je ingericht bent op een veranderend klimaat. De gemeente Staphorst streeft ernaar om in staat te zijn om wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen op te vangen.

Circulaire economie

Circulaire economie staat voor zuiniger omgaan met alle spullen. We gebruiken alleen wat we nodig hebben en we hergebruiken en recyclen wat we overhouden.

Stap voor stap meer duurzaam

De weg naar duurzaamheid gaat in stappen. Dat doen we samen met u. Vanuit onze gemeente lopen verschillende plannen en projecten. Deze plannen en projecten maken onderdeel uit van een totaalprogramma Energie & Klimaat. Omdat 2050 nog ver voor ons ligt, hebben we ook tussendoelen voor 2030 gesteld. Duurzaamheid is van ons allemaal, wat kun je zelf doen?

In een video vertelt Wethouder Mussche over Duurzaam Staphorst 2050.