Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Subsidie Reductie Energieverbruik gemeente Krimpenerwaard

Subsidie Reductie Energieverbruik gemeente Krimpenerwaard

Heeft u energiebesparende maatregelen toegepast of wilt u dit te gaan doen? Voor maatregelen die u na 1 februari 2020 heeft toegepast of nog gaat toepassen om energie te besparen, kunt u 70 euro terugvragen via de Subsidie Reductie Energieverbruik gemeente Krimpenerwaard. Om in aanmerking te komen voor subsidie dient de eigen investering van u als bewoner minimaal €70,- of hoger te zijn. De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat u de subsidie kunt aanvragen. Voor meer informatie over de subsidieregeling en het aanvragen van de subsidie raden wij u aan de maatregelenlijst en subsidieverordening goed door te nemen.

Voorbeelden van kleine energiebesparende maatregelen
die onder de subsidie vallen zijn de aanschaf van: een inductiekookplaat, ledlampen, dimschakelaar, isolatiematerialen, tochtstrips, radiatorfolie, waterbesparende douchekop, deurdranger, stand-by schakelaar, energiezuinige apparaten met minimaal A++ label, thermostatische radiatorkranen, energieverbruiksmanager, winddrukgeregelde ventilatierooster, doorstroomboiler, vloerverwarmingspompschakelaar of een nieuwe energiezuinige vloerverwarmingspomp, gelijkstroom ventilatiebox en het waterzijdig in laten regelen van uw CV.

Voorbeelden van grotere energiebesparende maatregelen
die onder de subsidie vallen zijn: het aanbrengen van gevel-, dak- en/of bodemisolatie, vervangen glas en/of kozijnen (advies U-waarde glas < 0,9 en kozijn < 1,3), balansventilatiesysteem met warmteterugwinning, warmtepompsysteem, lage temperatuur verwarmingssysteem en zonnecollectoren (advies min. 300 wattpiek vermogen).

Volledige lijst van maatregelen
Bekijk de maatregelenlijst

Kom ik in aanmerking voor de subsidie?
Houd rekening met de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de 70 euro:

  • De regeling is alleen geldig voor woningeigenaren.
  • De producten zijn na 1 februari 2020 gekocht en geïnstalleerd
  • Uw eigen investering is minimaal 70 euro
  • De energiebesparende producten zijn betaald en geïnstalleerd in uw woning.
  • U hebt het betalingsbewijs
  • De spullen zijn in gebruik in een bestaande en bewoonde woning. De woning heeft eigen toegang, keuken, douche en toilet
  • Een eventuele nieuwbouwwoning is opgeleverd
  • De maatregelen die u neemt staan op de maatregelenlijst

Subsidie aanvragen?
Let op! De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat u de subsidie kunt aanvragen. Bekijk eerst de subsidieverordening en maatregelenlijst voordat u over gaat tot handelen.

Subsidie energievoucher aanvragen

Downloads
Bekijk de maatregelenlijst
Bekijk de subsidieverordening

Vragen?
Neem contact op met onze adviseurs.
Tel:                        072 – 743 39 56
E-mail:                  info@duurzaambouwloket.nl