Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE Creatieve Marketeer

VACATURE Creatieve Marketeer

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het eerste en grootste Energieloket van Nederland. In opdracht van 145 gemeenten adviseren wij woningeigenaren en ondernemers bij het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij met een jong en energiek team van 30 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren samen met gemeenten, uitvoerende bedrijven en bewonersinitiatieven verduurzamingsaanpakken uit zoals; inkoopacties voor isolatie en zonnepanelen, wijkgerichte informatiebijeenkomsten, monumentenaanpakken en vele andere aanpakken.

Omschrijving van de functie

Wij voeren voor gemeenten verschillende projecten uit om bewoners te informeren omtrent de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun woning of werkplek en hen te begeleiden naar de uitvoering van de best denkbare mogelijkheden. Wij willen dit beter onder aandacht brengen en daarom zijn wij opzoek naar een marketeer die de aanwezigheid en vindbaarheid van projecten, de website, Duurzaam Bouwloket en onze rol in de energietransitie voor bewoners/gemeenten kan vergroten. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren en implementeren van onze nieuwe huisstijl. Je helpt en denkt mee met het uitvoeren van (door)ontwikkelingen naar buiten. Je werkt nauw samen met de communicatieadviseurs om de klantbeleving te verbeteren en dus de waarde voor de bewoners te vergroten. Als marketeer ga je de interactie bevorderen en op een relevante manier een boodschap overbrengen over duurzaamheid. In een taal die precies past bij de achtergrond en houding van de doelgroep.

Verantwoordelijkheden | Taken | Bevoegdheden

Verantwoordelijkheden

Als marketeer ben je verantwoordelijk voor de gehele marketing en communicatie uitingen en doorontwikkelingen binnen Duurzaam Bouwloket. Wij zoeken naar een marketeer die een hands-on mentaliteit heeft, zelf initiatief toont en de handen graag uit de mouwen steekt. 

Taken

 • Bedenken en realiseren van succesvolle campagnes en informatieve uitingen;
 • Vormgeven van de ‘corporate identity’ of huisstijl;
 • Analyse van bezoekersgedrag en conversie;
 • Bedenken en uitvoeren van een social media-strategie;
 • Schrijven en redigeren van content;
 • Het analyseren en evalueren van ‘customer journeys’ om onze dienstverlening te verbeteren;
 • Door middel van ‘funnel tracking’ kan je visualiseren of de pagina’s van onze website de gebruiker efficiënt naar de doelpagina leiden.

Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten

 • Je hebt een relevante afgeronde Hbo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring is een pré;
 • Affiniteit met duurzaamheid en marketingmanagement;
 • Heeft interesse in energietransitie;
 • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
 • In staat om te werken met meest voorkomende softwarepakketten;
 • Weet hoe je vanuit jouw perspectief de samenwerking positief kunt beïnvloeden;
 • Beheert basiskennis van Adobe programma’s (InDesign en Photoshop). 

Competenties

Proactief  Heeft snel door welke ontwikkelingen gevolgen hebben voor het werk en handelt daarnaar
Betrokken Hoort graag ergens bij en wil onderdeel uitmaken van een groter geheel en heeft oog voor het algemeen belang
Verantwoordelijk Is goed in het volgen en controleren van de voortgang van eigen activiteiten en die van anderen en stuurt waar nodig bij
Analytisch Is goed in het beoordelen en evalueren van informatie uit (digitale) bronnen op bruikbaarheid en betrouwbaarheid
Presenteren en overtuigen Is iemand die op basis van argumenten, stelligheid en enthousiasme anderen voor zijn of haar mening wint
Creatief Kan creatief denken, komt met originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen


Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een kans om impact te hebben bij 145 gemeenten en daarmee ruim 6 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris met de vrijheid om je werk zelfstandig te organiseren. Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur je CV en contactgegevens t.a.v. Klaas Visser op naar: k.visser@duurzaambouwloket.nl 
Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Klaas Visser via 072 – 743 39 56.