Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE IT Operations & Support (32 - 40 uur)

VACATURE IT Operations & Support (32 - 40 uur)

Duurzaam Bouwloket is het eerste en grootste Energieloket van Nederland. In opdracht van 145 gemeenten adviseren wij woningeigenaren en ondernemers bij het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij met een jong en energiek team van 35 collega’s, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Binnen DBL (Duurzaam Bouwloket) zijn wij op zoek naar een medewerker IT Operations & Support die het functioneel beheer uitvoert op de applicaties en support biedt aan collega’s bij IT gerelateerde vragen.   

Omschrijving van de functie
Je bent het aanspreekpunt van de organisatie bij vele zaken op het gebied van IT. Hierdoor heb je veel contact met gebruikers en collega’s. Je biedt ondersteuning voor alle applicaties en andere kantoorautomatisering binnen Duurzaam Bouwloket. Hierbij begeleid je collega’s in de operationele ondersteuning van vele IT aspecten. Je leert van je collega’s en door de nauwe samenwerking, die wij hebben met onze IT partners. Door de positie van DBL als het grootste Energieloket van Nederland worden vele nieuwe diensten ontwikkeld, die allemaal een IT component hebben. Je faciliteert door te ontzorgen dat er binnen het team focus blijft op de strategische en tactische doorontwikkeling van de IT strategie. Jij bent (wordt) sparringpartner en zorgt er mede voor dat focus blijft op de uit te voeren sprintplanning. Jij hebt de potentie in je om je te ontwikkelen en dat is tevens je ambitie. Je helpt, soms door ‘nee’ te zeggen, soms door flexibel te zijn, maar altijd is jouw ondersteuning gericht om DBL voor de lange termijn toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten.
  
Verantwoordelijkheden 
Naast het functioneel beheer voer je ook de regie over het technisch beheer. Zo werk je samen met externe leveranciers aan onderhoud, updates en aanpassingen. Je begrijpt hoe de processen ‘achter de schermen’ werken en bent daarom in staat om acceptatietesten uit te voeren. 
 
Taken 
•    Je zorgt voor het functioneel beheer op de DBL-applicaties
•    Je zorgt voor acceptatietesten bij wijzigingen en nieuwe features en beheert de verschillende applicatie omgevingen.
•    Je zorgt voor implementatie van nieuwe klanten op het DBL-platform, configureert en beschrijft eventueel maatwerk voor development en stemt af met de klant en collega’s, waaronder de product owner.
•    Je zorgt als tweedelijns voor ondersteuning bij het klantcentrum
•    Je zorgt voor acceptatietesten namens de eindgebruikers van de applicaties 
•    Je zorgt voor controles op processen die nog niet geautomatiseerd zijn en formuleert voorstellen voor verdere automatisering van processen. 
•    Je overlegt met de product owner en zorgt samen dat operationele wijzigingen op de Product Backlog komen.
•    Je zorgt voor klantprojecten (nieuwe en bestaande klanten).
 
Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten  
•    Je bent besluitvaardig, goed in plannen en organiseren en werkt zorgvuldig;  
•    Werkt klant- en kwaliteitsgericht; 
•    Salaris op basis van kennis en ervaring; 
•    HBO denk- en werkniveau, bij voorkeur vanuit de IT-omgeving. 
•    Arbeidstijd 32-40 uur. 

Wat bieden wij
We bieden jou een kans om impact te maken in de energietransitie. Je ontvangt een marktconform salaris met de vrijheid om je werk zelfstandig te organiseren. Daarnaast hebben we een aantrekkelijk pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden voor je klaarliggen; 
•    Een platte, informele organisatie. Zo trek je je spijkerbroek aan naar werk en drink je gewoon een drankje met je leidinggevende. 
•    Kantoor ligt op 17 minuten met het OV vanaf Alkmaar Centraal
•    Mocht je van buiten de regio komen, dan kun je in aanmerking komen voor reiskostenvergoeding. Ga je met de auto? Dan is er ruimte om te parkeren bij ons kantoor, ook voor elektrische auto’s. Kom je op de fiets? Dan motiveren we je graag met ons fietsplan
•    Ons kantoor is levendig, groen en je kunt er tafeltennissen en darten. Game on! 
•    Flexibele werktijden, zo werk jij op de tijden waarop je het meest productief bent. Daarnaast is er de mogelijkheid tot deels thuiswerken
•    Wij hebben een pensioenregeling
•    Elke maandag krijgen wij vers fruit op kantoor
•    Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen
•    24 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek

Sollicitatieproces
We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons om jou. Na dit gesprek volgt een uitnodiging bij ons op kantoor om elkaar beter te leren kennen en waar je de mogelijkheid hebt tot het stellen van vragen. Kort hierop nemen wij telefonisch contact met je op en nodigen we je uit voor een tweede gesprek óf hoor je waarom de sollicitatieprocedure hier stopt. Na het tweede gesprek gaat je telefoon opnieuw. We hebben goed of minder goed nieuws. Maar altijd onderbouwd. Bij goed nieuws ontvang je vaak dezelfde week nog een voorstel. Kom je je handtekening dan zetten bij ons op kantoor? Heffen we daarna het glas. 

Vragen
Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar j.wiedijk@duurzaambouwloket.nl. Wil je eerst meer informatie neem dan gerust contact met ons op. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ruud Bos via 06 - 207 754 70. Voor HR-vragen kun je contact opnemen met Jeffrey Wiedijk via 06 – 49757112.