Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE: MARKETEER

VACATURE: MARKETEER


Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor veel gemeenten. Wij ontzorgen gemeenten door particulieren woningeigenaren en bedrijven van gratis en onafhankelijk advies te voorzien over het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten. 

Wij doen dit met een jong en energiek team van 25 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Je bent gemotiveerd om maatschappelijk relevant te zijn. Jouw collega’s zijn allemaal anders dan dat jij bent en precies om die reden ben je lid van het team. De overeenkomsten die je met je collega’s hebt zijn, passie voor duurzaamheid, een oplossingsgerichte houding, klantvriendelijk, flexibiliteit en een resultaatgerichte houding.
 

Omschrijving van de functie

Wij voeren voor gemeenten verschillende projecten uit om bewoners te informeren omtrent de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun woning of werkplek en hen te begeleiden naar de uitvoering van de best denkbare maatregelen. Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren wijk- en gebiedsgerichte aanpakken uit, bouwjarenaanpakken, organiseren inkoopacties en informatiebijeenkomsten.

Wij willen ons loket en onze werkzaamheden op de beste manier uitdragen. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste marketeer die hier graag mee aan de slag wil. Onze website, projecten, (online) tools en de framing van Duurzaam Bouwloket. Jij weet als geen ander hoe we onze boodschap moeten vertalen in onze uitingen.

Je werkt nauw samen met de communicatiemedewerkers, productowner en projectleiders om de klantbeleving te verbeteren en dus de waarde voor de bewoners te vergroten. Ook ben je sparringpartner op het gebied van marketing & communicatie rondom toekomstige (door-) ontwikkelingen. Je bent actief met het uitvoeren en implementeren van onze nieuwe huisstijl. Met de projectleiders werk je nauw samen om de projecten onder de aandacht te brengen. Als marketeer ga je de interactie bevorderen en op een relevante manier een boodschap overbrengen over duurzaamheid. In een taal die precies past bij de achtergrond en houding van de doelgroep. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar werk je in een team met andere deskundigen op jouw vakgebied. Jullie maken elkaar beter.

Naast de operationele werkzaamheden is het jouw uitdaging nieuwe concepten te ontwikkelen: jij bent diegene, die nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied als eerste waarneemt of bedenkt. Je krijgt de ruimte om die nieuwe ideeën om te zetten naar nieuwe concepten en daar haal je plezier uit. 


Verantwoordelijkheden | Taken | Bevoegdheden


Verantwoordelijkheden

Als marketeer ben je verantwoordelijk voor de communicatie en marketing uitingen en doorontwikkelingen binnen Duurzaam Bouwloket. Wij zoeken naar een marketeer die een hands-on mentaliteit heeft, een marketeer die zelf initiatief toont en de handen graag uit de mouwen steekt. Jij denkt strategisch en kan tevens operationeel handelen. 


Taken

 • Bedenken en realiseren van succesvolle campagnes en informatieve uitingen;
 • Vormgeven en bestendigen van de ‘corporate identity’ of huisstijl;
 • Analyse van bezoekersgedrag en conversie;
 • Bedenken en uitvoeren van een social media-strategie;
 • Schrijven en redigeren van content;
 • Het analyseren en evalueren van ‘customer journeys’ om onze dienstverlening te verbeteren;
 • Door middel van ‘funnel tracking’ kan je visualiseren of de pagina’s van onze website de gebruiker efficiënt naar de doelpagina leiden.


Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten

 • Je hebt een relevante afgeronde Hbo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een marketingfunctie;
 • Affiniteit met duurzaamheid en marketingmanagement;
 • Heeft interesse in energietransitie;
 • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
 • In staat om (website-) data te verwerken en te visualiseren;
 • Weet hoe je vanuit jouw perspectief de samenwerking positief kunt beïnvloeden.


Competenties

Pro actief
Heeft snel door welke ontwikkelingen gevolgen hebben voor het werk en handelt daarnaar.

Betrokken
Hoort graag ergens bij en wil onderdeel uitmaken van een groter geheel en heeft oog voor het algemeen belang.

Verantwoordelijkheid
Hoort graag ergens bij en wil onderdeel uitmaken van een groter geheel en heeft oog voor het algemeen belang.???????

Analytisch
Is goed in het beoordelen en evalueren van informatie uit (digitale) bronnen op bruikbaarheid en betrouwbaarheid.???????

Presenteren en overtuigen
Is iemand die op basis van argumenten, stelligheid en enthousiasme anderen voor zijn of haar mening wint.???????

Creatief
Is goed in het realiseren van bepaalde doelen. Jij weet een idee tot uitvoering te brengen. 

Strategisch
Kan toekomstige ontwikkelingen en concepten bedenken en/of verbeteren en terugvertalen naar huidig handelingsperspectief

 

Wat bieden wij

Wij bieden jou een kans om impact te hebben bij 145 gemeenten en daarmee ruim 3 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris met de vrijheid om je werk zelfstandig te organiseren. Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat.
 

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar a.hrnjak@duurzaambouwloket.nl. Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Roel de Groot of Klaas Visser via 072 – 743 39 56.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.