Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE: Relatiemanager Energietransitie (Fulltime)

VACATURE: Relatiemanager Energietransitie (Fulltime)


Team Duurzaam Bouwloket groeit, omdat steeds meer gemeenten, bedrijven en bewoners gebruik maken van onze expertise. Help jij mee om de gebouwde omgeving te verduurzamen en wil je jouw steentje bijdragen aan de energietransitie en de wereld verbeteren?

Over Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is landelijk actief en marktleider in de energietransitie. Wij helpen bewoners met onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning. Dit doen wij in opdracht van meer dan 130 Nederlandse gemeenten, in samenwerking met ruim 250 lokale bedrijven en bewonersinitiatieven. Wij worden hoog gewaardeerd door gemeenten, bedrijven en bewoners, omdat wij ons advies onafhankelijk aanbieden, waardoor de bewoner en de kwaliteit van het advies altijd voorop staat.

Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren wijkgerichte verduurzamingsaanpakken uit, leiden energiecoaches op, organiseren inkoopacties en geven webinars. Tevens adviseren wij bewoners aan huis en ook telefonisch. Daarnaast voeren wij subsidieregelingen uit en leggen we de koppeling tussen wat een bewoner wenst en wat het lokale bedrijfsleven kan uitvoeren.

Dit doen we met een jong en energiek team van 22 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen.

Over de functie

Jouw kerntaken zijn:

 • Het onderhouden van relaties met gemeenten, zodat zij optimaal worden ondersteund bij de uitvoering van de energietransitie
 • Het aansluiten van nieuwe gemeenten bij het Duurzaam Bouwloket
 • Het organiseren van al onze diensten, binnen een gemeente. Dit doe je niet alleen, maar in samenwerking met o.a. onze projectleiders en bouwkundige adviseurs duurzaamheid

Je bent gewend om op verschillende abstractieniveaus te schakelen en jouw technische kennis te gebruiken in de advisering van gemeenten. Je kunt uitstekend luisteren, daardoor goed inventariseren en zo weet je met welke diensten wij de gemeenten en hun bewoners kunnen helpen. Je adviseert de gemeenten door, a.d.h.v. data gedreven analyses, de energietransitie te organiseren. Ook help je de interne organisatie te verbeteren, door je onderbouwde mening te geven en verbetervoorstellen te realiseren. Het hebben van ervaring met aanbestedingen is een pré.

Je bent gemotiveerd om maatschappelijk relevant te zijn. Jouw collega’s zijn allemaal anders dan dat jij bent en precies om die reden ben je lid van het team. De overeenkomsten die je met je collega’s hebt zijn:

 • Passie voor duurzaamheid
 • Een oplossingsgerichte houding
 • Klantvriendelijk
 • Flexibiliteit
 • Een resultaatgerichte houding

Om deze functie goed te beheersen heb je:

 • Een (bij voorkeur bouwkundige) HBO/WO opleiding
 • Meerdere jaren ervaring in het onderhouden van relaties met gemeenten of (semi) overheden
 • Rijbewijs B
 • Gevoel voor humor en ben je als individu minder belangrijk dan het team.

Wat wij jou te bieden hebben

Wij bieden jou een informele werksfeer, een marktconform salaris, flexibiliteit en verantwoordelijkheid en verdere ontwikkeling in de duurzaamheid. Afhankelijk van je werkervaring en situatie behoort een auto van de zaak tot de mogelijkheden. Door onze onafhankelijke positie en groot bereik zijn wij interessant voor iedereen, die iets nieuws te bieden heeft in dit vakgebied. We werken samen met de Rijksoverheid, provincies, TNO en ook Hogescholen en het bedrijfsleven. Iedereen bij ons in dienst is en blijft daarom voorloper op het vakgebied Duurzaamheid.

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar a.hrnjak@duurzaambouwloket.nl.
Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Roel de Groot of Klaas Visser via 072 – 743 39 56.


Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.