Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE: Relatiemanager Energietransitie (Fulltime)

VACATURE: Relatiemanager Energietransitie (Fulltime)

 

Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor veel gemeenten. Wij ontzorgen gemeenten door particulieren woningeigenaren en bedrijven van gratis en onafhankelijk advies te voorzien over het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten.

Dit doen we met een jong en energiek team van 25 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Je bent gemotiveerd om maatschappelijk relevant te zijn. Jouw collega’s zijn allemaal anders dan dat jij bent en precies om die reden ben je lid van het team. De overeenkomsten die je met je collega’s hebt zijn, passie voor duurzaamheid, een oplossingsgerichte houding, klantvriendelijk, flexibiliteit en een resultaatgerichte houding. 
 

Omschrijving van de functie

Je zorgt als relatiemanager voor het onderhouden, opbouwen en verstevigen van klantrelaties met gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, regionale uitvoeringsdiensten en overige belangrijke stakeholders en opdrachtgevers. Je hebt nauw contact met gemeenten over projecten en jaarplanningen die wij voor de gemeente uitvoeren, wat moet passen binnen de besteding van de beschikbare budgetten binnen de gemeenten. Je zorgt ook voor een juiste vastlegging van onderhanden offertes/gemaakte afspraken en overdracht naar het projectmanagement. 

Je bent iemand die zoekt naar manieren om het aangaan van een relatie te stimuleren of om de activiteiten van bestaande relaties te stroomlijnen. 

Je kunt afspraken maken die buiten de huidige contracten vallen en bent eindverantwoordelijke voor additionele opdrachten bij bestaande (en nieuwe) gemeenten. Denk hierbij aan het schrijven en uitvoeren van aanbestedingen. 


Verantwoordelijkheden | Taken | Bevoegdheden


Verantwoordelijkheden

Het opbouwen, verdiepen en verstevigen van langdurige relaties met huidige opdrachtgevers en hier een goede structuur in creëren. Je bent verantwoordelijk voor het vergoten van de omzet uit de huidige bestaande contracten.


Taken

 • Doorlopend inplannen van afspraken met (potentiële) opdrachtgevers (relatiebeheer);
 • Bespreken van de voortgang conform afspraken uit contracten met opdrachtgevers;
 • Nakomen van afspraken, die je maakt met de opdrachtgever;
 • Opdrachtgevers regelmatig een update geven van de huidige stand van zaken;
 • Up to date blijven van het huidige en toekomstig beleid op het gebied van energie en klimaat en hier met opdrachtgever goed over mee kunnen denken, praten en discussiëren;
 • Het bezoeken van markten, beurzen, conferenties en evenementen die een positieve bijdrage leveren aan het verstevigen van langdurige relaties met opdrachtgevers;
 • Het schrijven van (beleid)notities voor opdrachtgevers;
 • Het opstellen van offertes in de softwareprogramma AFAS; 
 • Het afstemmen met opdrachtgevers tot het moment dat de offertes getekend is;
 • Zorgen van een uitstekende overdracht naar de projectleiders.


Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten

 • Afgeronde HBO / WO opleiding
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Heeft interesse in energietransitie  
 • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • In staat om te werken met meest voorkomende softwarepakketten 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring is een pré
 • Weet hoe je vanuit jouw perspectief de samenwerking positief kunt beïnvloeden


Competenties


Presenteren    
Kan zichzelf goed presenteren. Geeft bij presentaties heldere voorbeelden, die aansluiten bij de belevingswereld van het publiek.

Accuratesse    
Verzorgd net klantcontact, voorkomt fouten, stopt energie in controle van het eigen werk en dat van anderen.

Plichtsbesef    
Komt afspraken na (extern/intern), neemt verantwoordelijkheid van taken op zich en is oprecht.

Resultaatgerichtheid  
Maakt concrete afspraken over de resultaten die gemaakt worden met anderen en stelt prioriteiten. 

Structureren    
Weet structuur aan te brengen en deze aan te houden voor een duidelijke administratie.

Klantgerichtheid    
Klant centraal stellen zonder het eigen zakelijk belang tekort te doen.  

Oplossingsgerichtheid    
Is betrokken bij het oplossen van problemen en geeft blijk van een ‘can do’ mentaliteit. Zorgt voor een oplossing van een probleem of kritische vraagstelling.

Contactvaardigheid    
Kan goed overweg met verschillende soorten mensen en acteren op verschillende niveaus. 

Commerciële drive    
Onderneemt zelfstandig acties om business te genereren en straalt energie en geloof in zichzelf uit in commerciële activiteiten. 
 

Wat bieden wij

Wij bieden jou een kans om impact te hebben bij 145 gemeenten en daarmee ruim 3 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris met de vrijheid om je werk zelfstandig te organiseren. Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat.
 

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar administratie@duurzaambouwloket.nl. Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Roel de Groot of Klaas Visser via 072 – 743 39 56.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.