Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE Telefonist(e)/ Helpdeskmedewerker

VACATURE Telefonist(e)/ Helpdeskmedewerker


Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor veel gemeenten. Wij ontzorgen gemeenten door particulieren woningeigenaren en bedrijven van gratis en onafhankelijk advies te voorzien over het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten. 

Dit doen we met een jong en energiek team van 22 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Je bent gemotiveerd om maatschappelijk relevant te zijn. Jouw collega’s zijn allemaal anders dan dat jij bent en precies om die reden ben je lid van het team. De overeenkomsten die je met je collega’s hebt zijn: Passie voor duurzaamheid, een oplossingsgerichte houding, klantgericht, flexibel en een resultaatgerichte houding. 

Omschrijving van de functie

Als Telefonist(e)/Helpdeskmedewerker ben je verantwoordelijk voor een warm welkom van bewoners. Bewoners en bedrijven zoeken contact met ons loket voor het verduurzamen van hun woning, wijk en werkplek en wij begeleiden hen naar de uitvoering van de best denkbare mogelijkheden. Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren wijk- en gebiedsgerichte aanpakken uit, bouwjarenaanpakken, organiseren inkoopacties en informatiebijeenkomsten. De meeste vragen van bewoners gaan over beschikbare subsidies, kleine gedragsmaatregelen en over  bouwkundige investeringen. Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden word je intern opgeleid.

Diepgaande technische kennis is daarbij niet noodzakelijk, omdat een team van bouwkundig adviseurs klaar staat om de vragen te beantwoorden, waar meer diepgaande kennis voor nodig is. Jij krijgt energie van het helpen van mensen en het werken bij een maatschappelijk relevant bedrijf. Jij helpt de bewoner heel vaak zelf (60%) en daarbij gebruik je de verkregen kennis over subsidies en eenvoudige maatregelen. Je bent in je rol belangrijk omdat veel bewoners door je worden geholpen en je  belangrijk bent voor het team, omdat je veel vragen voor hen beantwoordt, zodat zij zich met andere taken kunnen bezighouden.

Verantwoordelijkheden | Taken | Bevoegdheden

Verantwoordelijkheden

Als telefonist houd je het overzicht en zorg je voor een vriendelijke en vakkundige afhandeling van de mail en telefonie die ons bereikt. Ook lichte administratieve taken horen bij je functie, zoals archiveringswerkzaamheden en projectadministratie. 

Taken

 • Telefonisch te woord staan van bewoners
 • Beantwoorden van mail
 • Verdelen van via mail binnengekomen verzoeken
 • Beoordelen van subsidieaanvragen
 • Lichte administratieve werkzaamheden
 • Planningswerkzaamheden
 • Verwerken van post

Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten

 • MBO 4 denk- en werkniveau, dat je aantoont met een relevante opleiding
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Heeft interesse in energietransitie  
 • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • Weet hoe je vanuit jouw perspectief de samenwerking positief kunt beïnvloeden

Wat bieden wij

Wij bieden jou een kans om impact te hebben bij meer dan 130 gemeenten en daarmee ruim 3 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris. Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: Je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat.

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar administratie@duurzaambouwloket.nl.

Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Roel de Groot of Klaas Visser via 072 – 743 39 56.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.