Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE Trainee Duurzaamheidsadviseur

VACATURE Trainee Duurzaamheidsadviseur

Duurzaam Bouwloket 

Duurzaam Bouwloket is het eerste en grootste Energieloket van Nederland. In opdracht van 145 gemeenten adviseren wij woningeigenaren en ondernemers bij het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij met een jong en energiek team van 30 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren samen met gemeenten, uitvoerende bedrijven en bewonersinitiatieven verduurzamingsaanpakken uit zoals; inkoopacties voor isolatie en zonnepanelen, wijkgerichte informatiebijeenkomsten, monumentenaanpakken en vele andere aanpakken.

Wil je maatschappelijk relevant zijn en ben je gemotiveerd om samen met ons Nederland te verduurzamen? Krijg je energie door mensen te helpen en heb je een oplossings-, klantgerichte en flexibele houding? Wil je leren en werken bij een jong en dynamisch bedrijf?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom hebben we jou nodig?

Door de groei in behoefte aan verduurzaming zoeken we collega’s met dezelfde passie als wij. 
Als trainee leer je met het doorlopen van een gaaf programma alles wat nodig is om bewoners en ondernemers te adviseren over verduurzaming. Je krijgt energie van het helpen van mensen met jouw vakkennis en het werken bij een maatschappelijk relevant bedrijf.

Wat ga je doen?

Je gaat leren en werken tegelijk op weg naar de functie van duurzaamheidsadviseur. 
Je verdiept en verbreedt je kennis bij diverse taken die horen bij de werkzaamheden van een duurzaamheidsadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Je krijgt een gevarieerd training -en werk programma van ruim 11 maanden met ruimte voor eigen inbreng. Daarbij loop je mee in de praktijk bij alle onderdelen van Duurzaam Bouwloket. Een vaste collega helpt je hierbij en daarbij kun je terecht voor je vragen en om te sparren. 

Taken:

 • Adviseren van bewoners en ondernemers (telefonisch en persoonlijk) over verduurzamen van de woning of de werkplek;
 • Het bouwkundig opnemen van woningen en het maken van een rapport voor de bewoners. Dit kunnen ook nieuwbouwwoningen zijn;
 • Het beantwoorden van bewonersvragen als moderator bij een digitale informatieavond;
 • Je gaat mee op pad met de mobiele showroom om bewoners te adviseren tijdens duurzaamheidsbijeenkomsten;
 • Meekijken bij het beoordelen van subsidies, leges en leningen;
 • Je onderbouwde mening geven en met voorstellen komen, zodat we iedere dag beter worden;

Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten:

 • Je hebt een technische mbo-opleiding (richting maakt niet uit);
 • Je ontwikkelt jezelf graag en bent nieuwsgiering;
 • Je hebt affiniteit en gevoel voor duurzaamheid;
 • Je hebt talent voor het geven van presentaties;
 • Rijbewijs is een pré;
 • Je beschikt over gevoel voor humor;

Wij bieden jou

Wij bieden jou de kans om impact te hebben bij 145 gemeenten en daarmee ruim 6 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris, laptop en smartphone. Bij het succesvol afronden van je traineeship word je benoemd in de functie van Duurzaamheidsadviseur bij Duurzaam Bouwloket. 
Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: Je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat. Je hebt bij ons de vrijheid om deels thuis te werken. Los van het feit dat het gezellig is om bij ons op kantoor te werken.

Door onze onafhankelijke positie en groot bereik zijn wij interessant voor iedereen die iets nieuws te bieden heeft in dit vakgebied. We werken samen met de Rijksoverheid, provincies, TNO en ook Hogescholen en het bedrijfsleven. Iedereen bij ons in dienst is en blijft daarom voorloper op het vakgebied Duurzaamheid.

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Dan maken we graag kennis met jou. Stuur een e-mail naar r.degroot@duurzaambouwloket.nl en we plannen een gesprek in onder het genot van lekkere bak koffie! Een CV met motivatie mag je toevoegen, maar hoeft niet!

Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact met Klaas Visser via 072 – 743 39 56.