Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Amersfoort CO2 -Neutrale Stad

Amersfoort CO2 -Neutrale Stad


Amersfoort werkt, samen met inwoners en ondernemers, aan een CO2-neutrale stad. Dat betekent dat we ernaar streven minder energie te gebruiken door bijvoorbeeld goed te isoleren. En dat we alle energie die we gebruiken, duurzaam opwekken (met wind, zon en andere schone energiebronnen als warmte uit de aarde en het oppervlaktewater). Dat gaat ook over het verwarmen van onze huizen, kantoren en andere gebouwen. We streven naar zo min mogelijk gebouwen die worden verwarmd met aardgas. In de Warmtevisie staat hoe we van aardgas overschakelen naar duurzame warmte. Het plan is om voor een groot deel met warmtenetten te gaan werken, waarbij het water door verschillende duurzame bronnen wordt verwarmd.

Jouw woning aardgasvrij
Graag helpen we inwoners met concrete stappen om zélf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun huis. Dat doen we onder andere door informatie en tips op deze website. Doe bijvoorbeeld de subsidiecheck, bekijk het stappenplan of kijk naar de totaalaanpak voor jouw huis.

Duurzame inwoners van Amersfoort
Kijk voor inspirerende en motiverende voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort op www.AmersfoortDuurzaam.nl.