Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Comfort verbeteren en energie besparen met
Het vervangen van kozijnen

Met het vervangen van de kozijnen zorg je voor verbetering van het comfort en bespaar je energie. Lees op deze pagina meer over het vervangen van kozijnen en download onze factsheet.

Factsheet vervangen kozijnen

Meer weten over het vervangen van kozijnen? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Het vervangen van kozijnen is een flinke investering. In vergelijking met andere isolerende maatregelen is de terugverdientijd aanzienlijk langer. Het vervangen van kozijnen zorgt over het algemeen wel voor een beter comfort en een betere woningwaarde." Gijs - Bouwkundig Adviseur Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Of het vervangen van de kozijnen de juiste stap is om mee te beginnen is afhankelijk van een aantal factoren. Wij raden het aan om de kozijnen direct te vervangen op het moment dat je nog in het bezit bent van oude kozijnen met enkele beglazing. Je gaat dit gelijk merken in het comfort en op de energienota. Daarnaast zorgt het ook voor een betere woningwaarde. Als de kozijnen nog in een goede staat zijn adviseren wij om eerst te kijken naar andere isolerende maatregelen of enkel het vervangen van de beglazing.

Met het oog op een gasloze woning adviseren wij om te kiezen voor kozijnen met driedubbele beglazing. Met de keuze voor drievoudige beglazing beperk je de energievraag in de woning. Dit zorgt er voor dat je minder energie nodig hebt om de woning op de juiste temperatuur te krijgen. Een goed geïsoleerde woning zorgt er voor dat je op termijn ook met lagere temperaturen de woning kan verwarmen. 

Wij adviseren om bij het vervangen van de kozijnen ook gelijk rekening te houden met de juiste hoeveelheid ventilatievoorzieningen. Hiermee zorg je ook direct voor een gezond binnenklimaat.

Aan de slag?

Een vraag over het vervangen van kozijnen of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Ik kwam met een persoon in aanraking die de deuren en kozijnen voor ons op maat kon maken. Hier waren we super blij mee! Hij heeft HR+ glas geplaatst in de kozijnen en deze volledig kierdicht gemaakt."

Stefan en Saskia zijn trotse woningeigenaren van een nostalgische woning in het hartje van Zaandam. Bij hun intrede werd meteen duidelijk dat er veel mogelijkheden waren om de woning te verduurzamen. Tijdens de verbouwing was het uitgangspunt dat de woning het nostalgische karakter zou behouden met gebruik van duurzame middelen. Dit bleek niet zo gemakkelijk te zijn...

Veel gestelde vragen