Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energie besparen met
Zonnepanelen

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen. Dat is ook niet zo vreemd want inmiddels is het een zeer rendabele investering geworden. Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de aanschaf van zonnepanelen.

Snel op weg met de gratis factsheet

Meer weten over zonnepanelen? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Wist je dat zonnepanelen ook op het westen of oosten rendabel zijn? Veel bewoners denken dat wanneer hun dak niet op het zuiden is georiënteerd, het plaatsen van zonnepanelen niet interessant is. Het tegendeel is echter waar! Ook op het oosten en westen kunnen prima zonnepanelen geplaatst worden. Bij veel woningen met een puntdak kan zelfs een combinatie gemaakt worden tussen het oostelijke- en westelijke dakvlak. Hierdoor kunnen er vaak meer zonnepanelen op de woning geplaatst worden dan bij een dak op het zuiden." Michiel - Specialist zonnepanelen bij Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Het plaatsen van zonnepanelen kan een prima eerste stap zijn om te beginnen met het verduurzamen van jouw woning. Hierbij is het wel belangrijk om naar de staat van het dak te kijken. Is de dakbedekking van jouw platte dak ouder dan 10 jaar of zijn jouw dakpannen op het schuine dak ouder dan 50 jaar? Dan kan het verstandig zijn om eerst hier mee aan de slag te gaan. Zonnepanelen hebben namelijk een levensduur van ruim 25 jaar. Vervang dan eerst de dakbedekking en bedenk hierbij of het verstandig is om extra isolatie toe te voegen. Zie voor meer informatie over deze onderwerpen onze pagina’s over het isoleren van een plat dak of het isoleren van een schuin dak.

Is de dakbedekking in goede staat? Dan kunnen er zonnepanelen geplaatst worden. Hierbij is het raadzaam om goed naar de (toekomstige) energierekening te kijken. Gaat de keuken binnenkort vernieuwd worden? Dan is het verstandig om alvast rekening te houden met het extra energieverbruik van een inductiekookplaat. Wil je uiteindelijk naar een Nul op de Meter woning (NOM) zonder gasaansluiting? Een (hybride) warmtepomp of een elektrische auto kan het energieverbruik van de woning flink opschroeven. Het is dan verstandig hier alvast rekening mee te houden bij het aanschaffen van de zonnepanelen. Download voor meer informatie onze factsheet over zonnepanelen en bekijk de veel gestelde vragen onderaan deze pagina. Kom je er zelf niet helemaal uit of twijfel je over de geschiktheid van jouw dak voor zonnepanelen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.  

Aan de slag?

Een vraag over zonnepanelen of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Ons ultieme doel is het realiseren van een energieleverende woning"

"Het ultieme moment om een energieleverende woning te realiseren was voor ons het moment van grondige renovatie", vertelt Ingrid Zeegers. De prachtige vrijstaande woning in Huizen wil zij graag gebruiken om het goede voorbeeld te geven. Beroepsmatig ben ik betrokken bij de verduurzaming van bedrijven en organisaties. Er is voldoende energie uit natuurlijke bronnen beschikbaar. Daarom is het niet wenselijk om nog gebruik te maken van aardgas. 

Veel gestelde vragen