Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Vochtprobleem verhelpen met
Bodemisolatie

Last van een vochtige kruipruimte? Dan is bodemisolatie wellicht een interessante maatregel. Met bodemisolatie zorg je er voor dat de lucht in de kruipruimte droger wordt.

Factsheet bodemisolatie

Meer weten over bodemisolatie? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Vloer- en bodemisolatie worden regelmatig door elkaar gehaald. Bij bodemisolatie breng je een materiaal aan op de bodem van de kruipruimte. Bij vloerisolatie wordt het materiaal rechtstreeks tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Heb je last van een vochtige kruipruimte? Dan raden wij aan om dit eerst aan te pakken. Dit kan met bodemisolatie" Michiel - Bouwkundig adviseur Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Bij een natte kruipruimte is bodemisolatie een goede eerste stap om mee te beginnen. Met bodemisolatie zorg je er namelijk voor dat het condensatiepunt verschuift in of onder het isolatiemateriaal. Dit heeft tot gevolg dat kruipruimte droger wordt. Bij een (zeer) droge kruipruimte is het niet direct noodzakelijk om gelijk te beginnen met bodemisolatie. Andere maatregelen als vloer-, gevel- of dakisolatie zijn in dat geval interessanter op het gebied van energiebesparing en comfortverbetering. Er zijn isolatiebedrijven die naast de vloerisolatie ook direct een bodemisolatie aanbrengen. Op deze manier sla je direct twee vliegen in één klap. 

Aan de slag?

Een vraag over bodemisolatie of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

De maatregel die voor mij de grootste eyeopener was, is het isoleren van de vloer en bodem

De maatregel die voor mij de grootste eyeopener was, is het isoleren van de vloer en bodem. Ik heb geen schimmeloptrek meer, een droge ondergrond en minder warmteverlies; kortom je comfort neemt meteen toe. 

Veel gestelde vragen