Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Nul op de Meter

Nul op de Meter

Wat is de definitie voor een Energie Neutrale Woning?

Dit houdt in dat de woning over het jaar heen voor woninggebonden verbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) net zoveel energie verbruikt als er lokaal duurzaam wordt opgewekt.

Wat is de definitie voor een Nul op de Meter Woning?

Dit houdt in dat de woning over het jaar heen, voor woninggebonden gebruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) en huishoudelijk gebruik (apparaten en verlichting), net zoveel energie verbruikt (of minder) als er lokaal duurzaam wordt opgewekt.

Duurzaamheid en landelijke ontwikkelingen

We merken het allemaal. Door de crisis en stijgende energieprijzen nemen de woonlasten steeds meer toe. Energiebesparing en duurzaamheid staan steeds hoger op de politieke agenda. Landelijk zijn er afspraken gemaakt om de kwaliteit van de woningvoorraad te verbeteren en jou als bewoner bewust te maken van de besparingsmogelijkheden die er thuis zijn voor je woning. Iedere woning heeft in de loop der jaren onderhoud nodig om de kwaliteit van de woning op peil te houden. In ons dagelijks bestaan merken wij dat dit thuis niet altijd even consequent gebeurt. Hierdoor vermindert op den duur bijvoorbeeld het comfort in de woning, de technische kwaliteit of zelfs de uitstraling van een woning en/of gebied. Landelijk zien we veel termen langskomen als een energie neutrale renovatie, nul op de meter renovatie, of Bijna Energie Neutrale (BEN) renovatie.

Om één van de bovenstaande niveaus te realiseren moet de woning bouwkundig aan hoge eisen voldoen. De woning dient voorzien te zijn van een zeer goede isolatie, efficiënte installaties en een optimale naad- en kierdichting. Het overige deel dat men nodig heeft aan energie voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit wordt uit duurzame energiebronnen gehaald.

Let op
Check eerst welke subsidieregelingen er beschikbaar zijn, voordat je aan de slag gaat.
Klik hier en doe de subsidiecheck

 

Belangrijke aandachtspunten