Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energie besparen met
Isoleren plat dak

Lees op deze pagina alles over het isoleren van het platte dak. Het dak is één van de grootste bronnen van warmteverlies in een woning. Goede dakisolatie is een must!

Factsheet isoleren plat dak

Meer weten over het isoleren van een plat dak? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
“Helaas zien wij het vaak gebeuren dat wanneer de dakbedekking wordt vervangen, er geen (extra) isolatie wordt meegenomen. Dit is echter een goed moment om isolatie toe te voegen aan het dak. Het zou zonde zijn om deze kans te laten liggen. Bespreek de mogelijkheden met de dakdekker.” Raoul - specialist Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Is je huidige dak nog niet voorzien van isolatie? In dat geval is het isoleren van je dak een interessante stap om mee te beginnen. Een belangrijke eigenschap van warme lucht is dat het opstijgt. Het opstijgen van warme lucht heeft tot gevolg dat het zich verplaatst naar het dak. Veel bestaande woningen hebben een dak dat ongeïsoleerd is. Dit betekent dat veel warme lucht verloren gaat. Dakisolatie kan daarom een hoge energiebesparing opleveren en tevens een comfortverbetering met zich mee brengen.

Het isoleren van een plat dak kan zowel aan de buitenkant van het platte dak als aan de binnenkant. Echter raden wij aan om er voor te kiezen om de buitenzijde van het platte dak te isoleren. Het isoleren van een plat dak aan de binnenkant brengt namelijk de nodige risico's met zich mee. De kans op vocht en schimmelvorming is bij het isoleren van de binnenzijde van een plat dak namelijk vele malen groter dan bij isolatie aan de buitenzijde.

Wil je graag een gasloze woning? Dan adviseren wij om bij de dakisolatie voor hoge isolatiewaarden te kiezen. Met de keuze voor hoogwaardige isolatiewaarden beperk je de energievraag in de woning. Hierdoor kan je op termijn ook met lagere temperaturen de woning comfortabel krijgen. Bij nieuwbouwwoningen wordt inmiddels een isolatiewaarde (Rc-waarde) van 6.0 aangehouden.

Download onze factsheet voor meer informatie over de aandachtspunten, randvoorwaarden, kosten en opbrengsten bij dakisolatie. 

Direct aan de slag?

Een vraag over dakisolatie of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

Veel gestelde vragen