Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Besparen energie met
Vloerisolatie

Met vloerisolatie zorg je naast een lagere energienota ook voor meer comfort in de woning. Lees op deze pagina meer over vloerisolatie en download onze factsheet.

Factsheet vloerisolatie

Meer weten over vloerisolatie? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Bij het isoleren aan de onderkant van de vloer wordt onderscheid gemaakt tussen gespoten materialen en niet gespoten materialen. Bij gespoten materialen dient de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog te zijn. Dit is verplicht vanuit de wetgeving. Bij niet gespoten materialen dient de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog te zijn." Peter - Bouwkundig adviseur Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Vloerisolatie is een interessante maatregel om mee te starten bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van de woning. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat je minder energie nodig hebt om de woning op de juiste temperatuur te krijgen. Dit is zeker interessant als je op termijn besluit om de woning niet meer te verwarmen met aardgas. Bij een goed geïsoleerde woning is het mogelijk om op termijn ook bij lagere temperaturen de woning comfortabel te krijgen. Zorg er daarom voor dat de woning eerst zo min mogelijk energie nodig heeft.

Aan de slag?

Een vraag over vloerisolatie of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Elke geïnvesteerde euro betaalt zich terug in de waarde van de woning"

Gerard Zaalberg woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in een prachtige stolpboerderij in Ursem. Op het moment dat het interview werd afgenomen was hij zelf nog druk bezig met het verbouwen van zijn woning. Toch kan zijn woning nu al worden aangemerkt als Nul op de meter, onder andere door het aanbrengen van vloerisolatie, het aanleggen van 106 zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Voordat hij de woning kocht had de woning een energierekening van gemiddeld 950 euro per maand waardoor het een lange tijd te koop heeft gestaan. Gerard greep de uitdaging aan om hier een energiezuinig en duurzaam droomhuis van te maken. 

Veel gestelde vragen