Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energie besparen met
Isoleren schuin dak

Lees op deze pagina alles over het isoleren van het schuine dak. Het dak is één van de grootste bronnen van warmteverlies in een woning. Goede dakisolatie is een must!

Factsheet isoleren schuin dak

Meer weten over het isoleren van een schuin dak? Vraag hier de factsheet aan.
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Isoleren aan de binnenkant van een schuin dak kan een risicovolle ingreep zijn. Met name als aan de buitenkant van het dakbeschot al een dampremmend isolatiemateriaal aanwezig is. Om vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste folies toepast. Wij helpen je hier graag bij." Michiel - Bouwkundig adviseur Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Is je huidige dak nog niet voorzien van isolatie? In dat geval is het isoleren van je dak een interessante stap om mee te beginnen. Er zijn verschillende opties om je dak te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld aan de buitenkant van het dakbeschot en aan de binnenkant van het dakbeschot.

De beste methode om je dak te isoleren is aan de buitenkant van het dakbeschot. Bij deze methode zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtspunten en randvoorwaarden.
Als je besluit om de binnenkant van het (schuine) dak te isoleren dien je de juiste folies te gebruiken. Vraag de factsheet aan voor meer informatie over de aandachtspunten, randvoorwaarden, kosten en opbrengsten bij dakisolatie. 

Wil je graag een gasloze woning? Dan adviseren wij je om bij de dakisolatie voor hoge isolatiewaarden te kiezen. Met de keuze voor hoogwaardige isolatiewaarden beperk je de energievraag in de woning. Hierdoor kan je op termijn ook met lagere temperaturen de woning comfortabel krijgen. Bij nieuwbouwwoningen wordt inmiddels een isolatiewaarde (Rc-waarde) van 6.0 aangehouden.

Aan de slag?

Een vraag over dakisolatie of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Mijn energielabel D is een A+ geworden door de combinatie van isolatiemaatregelen en zonnepanelen"

Ruth heeft diverse isolatiemaatregelen in haar huis toegepast en zonnepanelen op haar dak laten plaatsen. De reden voor de verbouwing van Ruth: ‘ik wilde prettiger, comfortabeler en lichter wonen. Daarvoor moest één en ander verbeterd worden aan mijn woning. Het dak, de vloer, bodem, beglazing en muren moesten geïsoleerd worden.

Veel gestelde vragen