Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Verminder wateroverlast met een
Groen dak

Wist je dat zonnepanelen 5% tot 8% hoger rendement hebben, omdat een groen dak voor verkoeling van de panelen zorgt..

Factsheet groen dak

In de factsheet vind je een overzicht van de meest belangrijke informatie over een groen dak en hoe je het kan onderhouden.
Adviseur Duurzaam Bouwloket
Een groen dak (sedumdak) zal op meerdere manieren bijdragen aan de woonomgeving. Door regenwater op te nemen wordt gezorgd voor een ontlasting op het rioleringsstelsel, het draagt bij aan de biodiversiteit en in de zomer zorgt het voor een koeler binnenklimaat. Bovendien verlengt het de levensduur van de dakbedekking. De isolatiewaarde van een groen dak is beperkt. Zorg er daarom voor dat onder het groene dak een goede isolatielaag aanwezig is. Gijs - Adviseur Duurzaam Bouwloket

Waarom een groen dak?

Hoewel veel mensen houden van een groene leefomgeving worden steeds meer tuinen volledig bestraat. Dit heeft niet alleen maar gevolgen voor het aanzien, maar ook voor het afvoeren van hemelwater. Waar tegels liggen kan het water moeilijk in de grond zakken. Naast de oproep om groenere tuinen aan te leggen, worden groen daken gezien als een duurzame oplossing om het regenwater te bufferen. Bovendien zorgt een groen dak ook voor een verlengde levensduur van de dakbedekking en brengt het meer biodiversiteit in de wijk.

Aan de slag?

Heb je nog een vraag of wil je een offerte opvragen bij een betrouwbaar bedrijf? Klik dan op onderstaande keuzes.

Een vraag stellen
Offertes opvragen

Veel gestelde vragen