Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gratis aanpak energiebesparing voor inwoners met een laag inkomen (Gemeente Soest)

Gratis aanpak energiebesparing voor inwoners met een laag inkomen (Gemeente Soest)


De energieprijzen schieten de lucht in. Steeds meer mensen voelen dit in hun portemonnee. Daarom helpt gemeente Soest de inwoners van Soest en Soesterberg met een laag inkomen. Dat doen we met de gratis aanpak energiebesparing. Deze aanpak is voor inwoners die ook de eenmalige energietoeslag kregen.

We kunnen u helpen door kleine ingrepen in uw woning te doen. Die kunnen een flink verschil maken in uw energieverbruik. Denk aan maatregelen zoals: tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. De producten krijgt u voor niets en ook het installeren ervan doen we gratis voor u. U verbruikt dan direct minder energie. Elke maand weer.

Wanneer komt u in aanmerking voor deze aanpak?

  • U woont in Soest of Soesterberg
  • U ontving de eenmalige energietoeslag
  • U verdient maximaal 130% van het sociaal minimum

Geldt dit voor u? Meld uw huishouden dan aan voor de aanpak! 

Wat houdt de aanpak in? 

U kunt kiezen uit twee mogelijkheden. Beide mogelijkheden kosten u niets. 


Direct aanvragen

Let op! Het betreft een keuzemenu. Vink één optie aan waar u gebruik van wilt maken.

 
Energie-expert aan huis
Online winkelen en zelf installeren
 
 
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. In onze privacyverklaring kun je bekijken wat wij met jouw gegevens doen.

Met wie werken we samen?

We werken samen met verschillende organisaties. Klimaatroute gaat met klusjesmannen en – vrouwen langs de huizen. Daarnaast doen en denken veel Soester organisaties mee: Stichting Present, Energie in Smitsveen, Stichting Balans, Energie Actief Soest en Portaal!

Heeft u vragen over de aanpak? 

Neem via de mail contact op met Ilya Verschuren via nieuweenergie@soest.nl. Of bel op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur met onze collega’s van het telefonisch informatiepunt: 035-609 34 11.

Financiële nood

Heeft u door de hoge energieprijzen echt geldproblemen? Dit kunt u doen:

  • De overheid helpt mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de eenmalige energietoeslag. Heeft u de eenmalige energietoeslag al aangevraagd bij de gemeente Soest? Bel de gemeente: 035-6093411, of ga naar de website van de uitvoeringsorganisatie BBS: https://www.bbsuo.nl/over-bbs/nieuws/eenmalige-energietoeslag 
  • Gemeente Soest heeft een inlooppunt voor geldzaken. U kunt langsgaan of bellen. Geld op Orde Soest (GOOS) zit in de Plantage, Smitsweg 311, Soest. Hun telefoonnummer: 035 609 92 79. Zij helpen u direct op weg. Kijk voor meer informatie op de website van GOOS: https://zorgzaam.soest.nl/goos