Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Nieuwbouwwoning voorzien van de nieuwste technieken"

Antoon Vreeker uit Drechterland

Een nieuwbouw woning, gebouwd conform de nieuwste duurzame richtlijnen. Een waterzuiveringsinstallatie en de houtsnipper ketel maken de woning uniek. De bewoner legt graag uit hoe deze installaties werken en welke andere duurzame maatregelen er in de woning zijn toegepast. Bij het ontwerp van de woning is rekening gehouden met verschillende duurzame componenten. De ligging van de ramen zijn tactisch bepaald om zo optimaal gebruik te maken van daglicht. De daken van het bijgebouw en het platte dak zijn groene daken. Regenwater wordt ondergronds opgeslagen in buffertanks. Dit water wordt gefilterd middels een zuiveringsinstallatie en binnenshuis gebruikt voor alles behalve drinkwater. Zonnepanelen zullen straks een gedeelte van de elektravraag op gaan wekken. Een biomassaketel verwarmd drie woningen en een bedrijfsruimte middels houtsnipper verbranding. 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2020, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 2019
  • Gemeente: Drechterland
  • Type woning: Vrijstaande woning
Getroffen maatregelen:
  • Volledig geïsoleerd, Waterzuiveringsinstallatie, Zonnepanelen, Retentiedak, Houtsnipper ketel, Rayburn houtgestookt fornuis
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1