Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

"Wij merkten direct verschil!"

Chiel, Inge, Sep, Fabe, Romee en Juul: Van dakisolatie naar een brievenbusborstel uit Gennep

Bij de bekende deur met het gietijzeren sierwerk aan de Zandstraat in Gennep woont Inge met man Chiel en hun 4 kinderen. Ze zijn bijna 3 jaar bezig om van de voormalige dierenwinkel hun thuis te maken. 

Dakisolatie

Inmiddels zijn het dak en de kozijnen al vervangen. Inge vertelt: “Toen het dak gelegd was, merkten we direct het verschil. Dat dikke pak isolatie voelt als een warme jas. Met de komst van de kozijnen werd direct de tocht minder. Alhoewel nog niet overal in huis! Onze brievenbus was erg klein, maar toch komt daar, met name als de wind er op staat, een flinke stroom koude lucht door naar binnen.” Met het opknappen van de deur (nog niet op de foto!) is de brievenbus voorzien van een brievenbusborstel aangeschaft met de Groene Bon van de gemeente!

Een dikke trui en een dekentje

Bij het gezin begint energie besparen een beetje een sport te worden. “We hebben zo’n app van de energiemaatschappij en daarop spieken we regelmatig hoe we het doen ten opzichte van andere maanden. Toen we hier in het begin zaten lag de verwarming er even helemaal uit. Toen zijn we eigenlijk gewend geraakt aan het aandoen van een trui of lekker onder een dekentje zitten. Dat is inmiddels gewoonte geworden. De verwarming staat nooit meer zo hoog als voorheen.”

En de rest van het huis?

Ook daar maakt het gezin steeds meer bewuste keuzes. Toen de tweede koelkast kapot ging is deze niet meer vervangen. De nieuw aangeschafte droger werd een A+++. In de eerste badkamer kwam een waterbesparende douchekop. In de badkamer die nog moet komen, komt een recirculatiedouche. “Die douche filtert het water en voegt steeds een klein beetje warm water toe om het water op temperatuur te houden. Een flinke investering, maar die verwachten we er redelijk snel uit te hebben met zoveel kinderen! Daarnaast gaan we koken op inductie. Nog genoeg te doen! 

Ervaringsverhaal_Gennep_9

Woning informatie
  • Bouwjaar: 0
  • Gemeente: Gennep
  • Type woning: Rijtjeswoning
Getroffen maatregelen:
  • Dakisolatie, energiezuinige apparatuur, kozijnen, dakisolatie, brievenbusborstel, waterbesparende douchekop, recirculatiedouche
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1