Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Er is nu actie nodig, elk steentje draagt bij aan een betere wereld"

Danny Cornelissen uit Alkmaar

De bewoners kozen ervoor om de drive-in woning uit 1976 volledig te verduurzamen. Het resultaat: een toekomstbestendige en comfortabele woning vol slimme technieken. Danny licht toe: "Na aankoop van de woning waren mijn vrouw en ik er al snel uit dat we voor een totale verbouwing gingen. We hadden ervoor gespaard om de verbouwing volledig duurzaam te doen. Wij vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen in het bijdragen aan een beter klimaat. Elk steentje draagt bij aan een betere wereld en er is nu actie nodig. Er is veel mogelijk en het levert veel woongenot en een prettig gevoel op." De woning is volledig geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Water in het buffervat van maar liefst 800 liter wordt verwarmd door de 96 vacuümbuizen van de zonneboiler en een hoogrendements houtkachel. Via een warmwaterstation wordt vers tapwater geleverd. Lage temperatuur verwarming verwarmt de woning. En rolluiken op de slaapkamers houden in de zomer warmte buiten en in de winter warmte vast. Energie wordt opgewekt met de 19 zonnepanelen op het platte dak. 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1976
  • Gemeente: Alkmaar
  • Type woning: Drive-in woning
Getroffen maatregelen:
  • Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, HR++?glas, Zonneboiler, Hoogrendement?houtkachel?op CV, Warmwaterstation, LTV convectoren, Zonnepanelen, Mechanische ventilatie, Inductiekookplaat, LED-verlichting, Laadpaal
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1