Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We gaan het bij verbouwing meteen goed doen"

Danny Verdonk uit Drechterland

Familie Verdonk zit midden in de verbouwing van dit oude café in Hem. Deze nostalgische plek wordt in een nieuw en duurzaam jasje gestoken. Danny ligt toe: “We hebben een groot gezin. In dit oude pand blijf je stoken en zouden we veel kosten maken voor verwarming en energie. We gaan het pand helemaal opnieuw indelen. Nu alles toch open is, willen we het meteen goed doen. En overal kiezen voor goede, duurzame oplossingen.”? 

De woning wordt volledig gestript en voorzien van goede isolatie, nieuwe kozijnen, triple glas en lucht/waterwarmtepomp. Zo is dit oude pand straks klaar voor de toekomst. De bewoner deelt graag zijn ervaringen, keuzes en motivatie.?

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 0
  • Gemeente: Drechterland
  • Type woning:
Getroffen maatregelen:
  • Kozijnen vervangen, Triple glas, Vloerverwarming, Na-isolatie van dak, ?vloer, bodem, spouw Laadpaal, Lucht/water warmtepomp?
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1