Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We hebben de buren geïnspireerd met onze zonnepanelen"

De heer en mevrouw Bosch uit Hoorn

De bewoners van deze tussenwoning zijn 35 jaar geleden al begonnen met de verduurzaming! Stap voor stap hebben zij energiebesparende aanpassingen gedaan. De meeste maatregelen voert de heer Bosch zelf uit. De woning is inmiddels goed geïsoleerd en wordt grotendeels verwarmd door infraroodpanelen en de pelletkachel. Daarnaast is de woning voorzien van zonnepanelen met optimisers. Door alle maatregelen zijn de energiekosten flink gedaald. 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2020, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.


 

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1981
  • Gemeente: Hoorn
  • Type woning: tussenwoning
Getroffen maatregelen:
  • Bodemisolatie, HR++ ramen, Zonnepanelen, Pelletkachel, Infraroodpanelen, Inductiekookplaat , Quooker, HR ketel, Kieren en naden gedicht, LED-verlichting
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1