Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Duurzame maatregelen leveren hoog rendement op"

De heer en mevrouw van Katwijk uit Enkhuizen

De heer en mevrouw Van Katwijk wonen 12 jaar in de hoekwoning uit 1979. De woning hebben ze volledig verduurzaamd. De woning is gasloos én nul-op-de-meter. Dat betekent wonen zonder energielasten. De woning is stap voor stap verduurzaamd. Inmiddels liggen er 15 zonnepanelen op het dak, wordt er gekookt op inductie en wordt de woning op een bijzondere manier verwarmd. De radiatoren zijn voorzien van ventilatoren, zo wordt de warmte extra goed verspreid. Een pelletkachel, die aangesloten is op de centrale verwarming, zorgt ervoor dat de woning ook op koude winterdagen heerlijk warm is.  

De heer Van Katwijk ligt toe: "Ik laat graag zien hoe het verduurzamen van de woning zo goedkoop mogelijk kan. Wij hebben zonder forse investeringen ons huis CO2-neutraal gemaakt. Op de bank levert het geld niets op. Terwijl de investeringen in duurzame maatregelen ons een hoog rendement geven. Door slimme keuzes te maken wonen wij nu zonder energielasten."?

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1979
  • Gemeente: Enkhuizen
  • Type woning: Hoekwoning
Getroffen maatregelen:
  • Kozijnen vervangen, HR++ glas, Zonneboiler, Lage temperatuurverwarming, Zonnepanelen, Pelletkachel op CV, Inductiekookplaat
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1