Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

""

Duurzaam wonen uit Dalfsen

De energietransitie heeft veel invloed op onze manier van wonen. De nieuwe situatie vraagt dat woningen gebruik gaan maken van duurzame elektriciteits- en warmtebronnen. Het is verstandig om zo min mogelijk energie te verbruiken, en het (beter) isoleren van de woning is daarbij erg belangrijk.

De familie Weekamp heeft de laatste jaren meerdere duurzame investeringen gedaan waardoor de vaste lasten voor elektriciteit en gas zijn afgenomen. Voor de stroomvoorziening  zijn er 16 zonnepanelen geïnstalleerd. De woning wordt verlicht met ledverlichting omdat dit een zeer laag energieverbruik heeft. Om de woning comfortabel te kunnen verwarmen is er in 2018 gekozen voor de aanschaf van een pelletkachel, naast de bestaande cv-installatie. weekampDe woning uit het jaar 2000 is erg goed geïsoleerd waardoor de warmte goed wordt behouden. De volgende stap is het installeren van een zonneboiler om ook het tapwater op een duurzame manier te kunnen verwarmen.

Kwalitateit van pellets

Familie Weekamp heeft gekozen voor een pelletkachel van hoge kwaliteit. De kachel heeft een lage geluidproductie, beschikt over een zelfreinigend systeem en komt snel op temperatuur. Het rendement is erg hoog (94,7%). Dit komt onder andere door het zelfreinigende systeem, goede circulatie en de grote luchttoevoer. De kachel geeft een zeer aangename en comfortabele warmte af en zorgt ook voor een stukje sfeer.
De familie Weekamp benadrukt het belang van de aankoop van kwalitatief goede pellets. Bij goedkopere pellets is vaak onbekend van welk materiaal ze zijn gemaakt. Mogelijk zitten daar zelfs schadelijke stoffen in zoals chloor. Chloor is schadelijk voor het milieu en tast daarnaast het luchtafvoerkanaal aan. Daarnaast kiest de familie alleen voor pellets die uit Nederland komen en niet uit het buitenland. Dit omdat het vervoer over lange afstanden zorgt voor veel schadelijke uitstoot.

Keukentafelgesprek

Bent u ook geïnteresseerd in het verduurzamen van uw woning? De gemeente Dalfsen biedt een gratis en vrijblijvend keukentafelgesprek aan met een onafhankelijke expert, Roelof Timmer. Via het inschrijfformulier kunt u een gesprek aanvragen.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 2000
  • Gemeente: Dalfsen
  • Type woning:
Getroffen maatregelen:
  • Zonnepanelen, ledverlichting, pelletkachel
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1