Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Nul op de meter stolpboerderij"

Gerard Zaalberg uit Koggenland

Een prachtige stolpboerderij uit 1980, geheel duurzaam verbouwd. Door slimme oplossingen hebben de bewoners het hoge energieverbruik van de woning teruggebracht naar Nul op de meter. Bij aankoop verbruikte de woning erg veel energie, door slimme oplossingen betalen de bewoners nu geen energiekosten meer. Warmtelekken zijn opgespoord en verholpen. Het rieten dak zorgt voor een natuurlijke isolatielaag. Energie wordt opgewekt door een zonneveld met 108 zonnepanelen. De stolp wordt verwarmd door een bodemwarmtepomp. Het bijgebouw wordt verwarmd middels luchtwarmtepomp. Een bijzondere combinatie van verschillende systemen waar de bewoner veel over kan vertellen.  

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2020, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1980
  • Gemeente: Koggenland
  • Type woning: Stolpboerderij
Getroffen maatregelen:
  • Zonneveld met zonnepanelen, Warmtepomp met bodemwarmtewisselaar, Luchtwarmtepomp, LED-verlichting, Na-isolatie, Inductiekookplaat, Tapwater via onderbouwketel, HR++ glas
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1