Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Jaren ‘30 woning is nu nul-op-de-meter"

Guus Wattel uit Castricum

Guus Wattel uit Castricum woont in een tussenwoning uit 1934 die hij heeft verduurzaamd. Isolatie, een warmtepomp met buitenunit, maar ook maatregelen zoals een douche met warmteterugwinning hebben er samen voor gezorgd dat de woning nul-op-de-meter is.

In 2016 is Guus verhuisd naar de woning. Omdat de woning verouderd was, heeft Guus besloten de woning een facelift te geven en te verduurzamen voordat hij hierin trok. Dit heeft ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk maatregelen tegelijk kunnen worden genomen. Om de verbouwing mogelijk te maken is van tevoren samen met CALorie, een lokale aannemer en een energie-adviseur een plan bedacht. Guus vertelt: “het organiseren van dit hele proces is voor een particulier wel heel pittig. Het verdient normaal gesproken aanbeveling om voor een compacte energie neutrale verbouwing ondersteuning door een deskundige onafhankelijke partij in te huren.” In vier maanden tijd is onder andere de woning volledig geïsoleerd, is er 14 stuks zonnepanelen aangebracht en een warmtepomp met buitenunit geplaatst.

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2022, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

 

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1934
  • Gemeente: Castricum
  • Type woning:
Getroffen maatregelen:
  • Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, HR++ glas, Dakisolatie, Kierdichting, Mechanische ventilatie, Warmtepomp met buitenunit, Douche WTW, Zonnepanelen
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1