Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Gasvrij wonen met warmtepomp"

Hans Lieshout uit Stede Broec

De bewoner van deze twee-onder-één-kapwoning uit 1974 heeft steeds kleine energiebesparende stappen gezet. Sinds een jaar is de woning aardgasvrij! De woning is voorzien van vloerisolatie en 28 zonnepanelen. De woning wordt verwarmd door twee lucht/lucht-warmtepompen. Warmtepanelen zijn voorzien van thermostaten om de temperatuur goed te kunnen afstellen. Een boiler van 100 liter verzorgt het warme tapwater. De bewoner vertelt hoe het is om te wonen zonder aardgas.

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2020, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1974
  • Gemeente: Stede Broec
  • Type woning: twee onder een kap
Getroffen maatregelen:
  • Lucht/lucht-warmtepompen, Zonnepanelen, Warmtepanelen met thermostaten als bijverwarming op plaatsen waar de warmtepompen niet verwarmen, 100 liter boiler, Inductiekookplaat, Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, HR ++ glas
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1