Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

"Ons huis is klaar voor de toekomst"

Hans van Ierssel uit Den Helder

Hans van Ierssel en zijn vrouw wonen in een geschakelde bungalow in Julianadorp. Een heerlijke woning, maar bij de bouw in 1976 nog niet zo goed geïsoleerd als tegenwoordig de norm is. 

“We willen graag bijdragen aan een beter milieu. Dat doen we met kleine maatregelen als ledlampen en afval scheiden, maar ook door ons huis te verduurzamen. Tien jaar geleden startten we met vloerisolatie om een praktische reden: mijn vrouw had last van koude voeten. Het effect was goed merkbaar: de vloer was warmer, de kamer koelde minder snel af, en de energierekening ging fors omlaag.” Twee jaar later volgden tien zonnepanelen. “Dat was extra aantrekkelijk dankzij subsidies. Geld op de bank zetten leverde toen ook al niets op. Met de zonnepanelen behalen we een rendement van 10 tot 15 procent.”

Ondertussen heeft Hans zelf het dak geïsoleerd. Twee jaar geleden werd de gevelisolatie aangevuld en kozijnen en ramen vervangen. “We konden weer gebruikmaken van een gunstige subsidieregeling en kozen voor kunststof kozijnen met driedubbel glas. Onze energierekening is al met al zo’n 70 procent lager geworden.” Nu alleen nog aardgasvrij. “Wij willen gaan koken op inductie en denken aan verwarmen met een warmtepomp. We voelen ons bevoorrecht dat we voldoende financiële middelen hebben om deze maatregelen te kunnen nemen. Want ondanks subsidies, blijft het een forse investering. Maar het geld is goed besteed: we hebben een lage energierekening en een comfortabel huis dat klaar is voor de toekomst.”

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1976
  • Gemeente: Den Helder
  • Type woning: geschakelde bungalow
Getroffen maatregelen:
  • HR+++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1