Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

"“Alles wat we doen is 100% winst”"

John Jansen uit Den Helder

John en Olga Jansen werden in 2018 verliefd op een winkelpand uit 1951 in de W.C. Schoutenstraat. Alleen: daar moest wél wat aan gebeuren. “Ik zeg weleens gekscherend dat het in verregaande staat van ontbinding verkeerde”, zegt John. “Er was nooit iets aan gedaan.” Toch durfden ze de koop aan en sindsdien wordt er doorlopend gerenoveerd. Maar anders dan in Help, Mijn Man is Klusser werkt John gestructureerd en maakt hij dingen af. “Je kunt bij ons rustig langskomen.” De zolder is ondertussen van binnen geïsoleerd, in fases, de gevels zijn gevuld met purschuim, de kozijnen vervangen en voorzien van HR++-glas en op het dak liggen zonnepanelen. Sinds januari liggen er 3000 nieuwe pannen op het dak op dampopen folie. “Ik kan nu voor het eerst echt zeggen dat het tochtvrij is in huis.”

De meeste aanpassingen zijn in eerste instantie gericht op meer comfort en woongenot. “Maar het is óók een investering in het milieu. Wij zien alle maatregelen die we nemen als 100% winst. Ook al halen we in onze woning niet de isolatiewaardes die gangbaar zijn in nieuwe huizen. Dat kán wel, maar niet als je zoals wij per se de stijl van het huis wil bewaren. Dit betekent dat we op gas moeten stoken, maar we hebben wel geïnvesteerd in een systeem waarin alle radiatoren individueel te bedienen zijn. En voor warm water hebben we een elektrische boiler. Die ga ik nog zo koppelen aan de zonne-installatie op het dak dat water automatisch wordt opgewarmd op momenten dat we meer stroom opwekken dan gebruiken. Dat scheelt ook weer."
 

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1951
  • Gemeente: Den Helder
  • Type woning: Winkelpand
Getroffen maatregelen:
  • Spouwisolatie, Dakisolatie, vloerisolatie, Hr ++ glas, ventilatieroosters, ventilatiebox, hr ketel, radiator kranen, waterzijdig inregelen cv, pelletkachel, zonnepanelen, inductie kookplaat
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1