Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We worden steeds minder afhankelijk van energieleveranciers"

Jos Timmerman uit Stede Broec

Familie Timmerman woont in een gasloze 2-onder-1 kapwoning uit 1988 in Lutjebroek. Ze hebben de woning stap voor stap volledig verduurzaamd. Van kookplaat tot isolatie, bijna alles is aangepakt. De bodemwarmtepomp houdt de woning in de winter heerlijk warm en in de zomer lekker koel. 30 Zonnepanelen zorgen voor de nodige energie. Toch zijn er nog wensen. Want hoe wordt balansventilatie mogelijk in deze woning? En welke mogelijkheden zijn er voor het opslaan van opgewekte energie? De bewoners zoeken graag zelf uit wat de mogelijkheden zijn en wat deze kosten en opleveren. Zowel technisch als financieel zetten ze alles goed op een rij. 

Jos geeft aan: "De meeste duurzame maatregelen leveren goed rendement op. Door ons energieverlies flink te beperken, zijn we minder geld kwijt. En we worden steeds minder afhankelijk van energieleveranciers. Bovendien beperken we met onze acties onze CO2 footprint. En dat is goed voor de toekomstige generaties."

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1988
  • Gemeente: Stede Broec
  • Type woning: twee onder een kap
Getroffen maatregelen:
  • Bodemwarmtepomp, HR++ glas, Zonnepanelen, Inductiekookplaat, Vloerverwarming, Lage temperatuurverwarming, Bodemisolatie, Spouwmuurisolatie?
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1