Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Witte dakbedekking en wandverwarming maken de woning uniek"

Marjan en Hans de Rijk uit Dijk en Waard

Marjan en Hans de Rijk wonen sinds een jaar in deze geschakelde bungalow uit 1974. Zij hebben de woning volledig verduurzaamd en gasvrij gemaakt. De bodemwarmtepomp, wand- en vloerverwarming maken de woning comfortabel. Zowel op koude, als warme dagen. De witte dakbedekking op het platte dak is uniek te noemen. Hierdoor blijft de woning zomers heerlijk koel. De woning is voorzien van 20 zonnepanelen, goede isolatie en inductie kookplaat. Hans geeft de motivatie: "De woning is verduurzaamd omdat ik geloof in duurzame energie voor de toekomst en leefbaarheid voor ons allen. In onze vorige woning hebben wij ervaring opgedaan met verschillende duurzame maatregelen. Met mijn technische interesse en onze ervaringen, zijn wij aan de slag gegaan in onze nieuwe woning." De bewoners hebben veel zelf gedaan. En waar dat nodig was hebben ze hulp van experts ingeschakeld. 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.


 

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1974
  • Gemeente: Dijk en Waard
  • Type woning: Bungalow
Getroffen maatregelen:
  • Bodemwarmtepomp, vloerverwarming, wandverwarming, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, inductiekookplaat, witte dakbedekking
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1