Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We besparen flink, meer comfort is een bijkomend voordeel"

Mike en Anita Meeken uit Bergen (NH.)

Al sinds 1984 wonen de bewoners in deze vrijstaande woning. Direct besloten zij het hoge energieverbruik aan te pakken. Mike vertelt: "Onze drijfveer was besparen op de hoge energielasten. Meer comfort was een bijkomend voordeel. Omdat ik vrij handig ben door mijn technische achtergrond, wilde ik zoveel mogelijk zelf doen. Daarmee besparen we op de kosten, het is leuk om te doen en geeft voldoening. We werden steeds milieubewuster, waardoor we steeds meer maatregelen hebben getroffen." Stap voor stap hebben zij de woning, van kruipruimte tot dak, geïsoleerd. De woning is inmiddels voorzien van 14 zonnepanelen. En wordt grotendeels verwarmd door de hybride warmtepomp. Alleen wanneer het echt koud is, springt de CV-ketel bij. Tijdens de livestream vertellen de bewoners hun verhaal.

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1930
  • Gemeente: Bergen (NH.)
  • Type woning: Vrijstaande woning
Getroffen maatregelen:
  • Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, HR++?glas, Triple glas, Hybride warmtepomp, Zonnepanelen, Decentrale WTW-ventilatie
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1