Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We besparen maandelijks op onze energiekosten"

Paul en Danielle uit Hoorn

Paul en Danielle wonen in een jaren 30 woning in Hoorn. Twee jaar geleden zijn zij begonnen met verbouwen en hebben ze slimme, duurzame keuzes gemaakt. Ze pakten de zolder en begane grond aan. Dak en zoldervloer zijn nu goed geïsoleerd. Daardoor is er op zolder een heerlijk, koele slaapruimte ontstaan. De oude houten vloer op de begane grond heeft plaatsgemaakt voor schuimbeton met vloerverwarming. Door goed te isoleren is het comfort in de woning enorm vergroot.?? 
Paul vertelt: “We zijn er in comfort enorm op vooruitgegaan. De zolder is in de zomer goed koel te houden. En in de koude maanden wordt de warmte veel beter vastgehouden. De subsidie die we hebben ontvangen was een mooie bijdrage in onze verbouwingskosten. En nu besparen we maandelijks op de energierekening. ”?

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Westfriesland. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1921
  • Gemeente: Hoorn
  • Type woning: tussenwoning
Getroffen maatregelen:
  • HR++ glas, Vloerisolatie, Dakisolatie, Inductiekoken, Slimme thermostaat
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1