Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Tijdens verbouwing hebben we het direct groots aangepakt"

Paul Sap uit Castricum

Paul en Monique wonen al jaren heerlijk in Akersloot. Omdat ze graag iets ruimer wilden wonen zijn ze zes jaar geleden verhuisd naar een grotere woning, binnen dezelfde straat! Meteen zijn ze aan de slag gegaan met het verduurzamen van de hoekwoning uit 1978. Paul ligt toe: " Wij willen de wereld duurzaam achterlaten voor onze kinderen en tevens een fijne en comfortabele woning realiseren. Omdat we gingen verbouwen wilden we dit direct goed aanpakken, om niet achteraf nog een keer in de troep te gaan zitten." De verbouwing hebben ze groots aangepakt. De oude zijgevel is volledig vervangen door een geïsoleerde variant. Het dak is geïsoleerd, de vloer is voorzien van Tonzon vloerisolatie en een deel van beglazing is vervangen door triple glas. De woning wordt verwarmd door een lucht-water warmtepomp. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Ventileren doen de bewoners naar behoefte, op basis van CO2- en luchtmetingen. Het dak is voorzien van maar liefst 24 zonnepanelen. Warm water krijgen de bewoners via een elektrische doorstroomgeiser en Quooker. Een compleet duurzame woning! 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2021, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1978
  • Gemeente: Castricum
  • Type woning: Hoekwoning
Getroffen maatregelen:
  • Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, HR++?glas, Triple glas, Lucht-waterwarmtepomp, Zonnepanelen, Douche WTW, Elektrische doorstroomgeiser, Inductiekookplaat
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1