Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Minder verbruiken speelt een belangrijke rol"

Peter Boers uit Heiloo

Peter Boers uit Heiloo woont in een hoekwoning uit 1978 die hij in een jaar tijd heeft verduurzaamd tot een gasvrije nul-op-de-meter woning. 

Vier jaar geleden is Peter verhuisd naar Heiloo om zijn biologische Bed & Breakfast te kunnen voortzetten. Vanwege zijn affiniteit met duurzaamheid heeft hij besloten de woning te verduurzamen. Verschillende maartregelen, zoals HR++ glas, triple glas, een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen en een water/glycol warmtepomp hebben hieraan bijgedragen. Vloerverwarming en infraroodpanelen dragen bij aan het warm houden van de woning. In het verduurzamingsproces is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Peter vertelt: “verduurzamen hoeft niet persé aan de hand van het toepassen van maatregelen. Minder verbruiken speelt ook een belangrijke rol.”

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2022, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1978
  • Gemeente: Heiloo
  • Type woning: Hoekwoning
Getroffen maatregelen:
  • HR++ glas, Triple glas, Zonneboiler, Zonnepanelen, Inductiekookplaat, Warmtepomp, Vloerverwarming, Infraroodpanelen, Laadpaal
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1