Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"We hebben geen koude zolder meer"

Renate en Peter Woudstra uit Bergen (NH.)

Renate en Peter Woudstra wonen inmiddels bijna 30 jaar in hun woning. Een tijd geleden hebben zij besloten om duurzame maatregelen te treffen. Dit is begonnen met het aanbrengen van dakisolatie. Peter geeft aan: “mijn dochter gaf aan dat het erg koud op de zolder was. Om hier wat aan te doen hebben we het dak laten isoleren”. Dit bleek een mooie eerste stap in het verbeteren van het wooncomfort. Hierna is ook vloer- en spouwmuurisolatie aangebracht. Om de woning te verwarmen is er een warmtepompboiler en ook zijn er meerdere infraroodpanelen aangebracht, onder andere in de wc en badkamer. De 35 zonnepanelen op het dak wekken samen een hoop energie op. Deze kan worden ingezet voor het koken op inductie. Peter vertelt: “het koken op inductie is erg fijn en werkt snel. Eerst was ik bang dat ik mijn vlees niet gaar zou krijgen, maar gelukkig heb ik hier geen problemen mee.” 

Video rondleiding

Video livestream

Deze video’s zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2022, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 1941
  • Gemeente: Bergen (NH.)
  • Type woning: Vrijstaande woning
Getroffen maatregelen:
  • Warmtepompboiler, zonnepanelen, inductiekookplaat, vloerverwarming, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1