Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Verhalen afbeelding

"Deze duurzame woning sprong eruit, met alles is rekening gehouden"

Rob Jansen uit Alkmaar

Rob Jansen uit Schermerhorn woont in een vrijstaande woning uit 2000. Bij de bouw van de woning is rekening gehouden met alle duurzame aspecten, van duurzame bouwmaterialen tot raam- en wandverwarming.

Twee jaar geleden hebben de bewoners besloten te verhuizen naar de duurzame vrijstaande woning uit 2000, die is ontworpen door architect Sander Douma. Rob licht toe: ”deze duurzame woning sprong eruit. Met alles is al rekening gehouden”. Bij de bouw van de woning is rekening gehouden met alle duurzame aspecten. Het ontwerp en de bouwmaterialen spelen hierin een grote rol, maar ook ligt er voor 22m2 aan zonnepanelen op het dak, wat energie opwekt en is er gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning tot 90%. Er is een warmtepomp water/glycol, raam- en wandverwarming dat ervoor zorgt dat het huis goed verwarmd blijft. Daarnaast is ook nog rekening gehouden met het buiten houden van de warmte, door het gebruik van zonneweringlamellen aan de zuidgevel. 

Deze verhalen zijn gemaakt voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren 2022, regio Alkmaar. Gluren bij Duurzame Buren is een serie online inkijkjes in duurzame woningen uit de regio. Inwoners leiden de groene reporter rond door de woning en delen hun ervaringen. De kijkers thuis stelden tijdens de livestream al hun vragen. Het evenement is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Woning informatie
  • Bouwjaar: 2000
  • Gemeente: Alkmaar
  • Type woning: Vrijstaande woning
Getroffen maatregelen:
  • Heipalen met warmtewisselaars, Schelpenbodemafsluiting, Binnenmuren keramische thermostenen, Ventilatie warmteterugwinning, Warmtepomp water/glycol, Zonnepanelen, Raamverwarming, Wandverwarming, Zonneweringlamellen
Afbeeldingen van maatregelen & woning
afbeelding1