Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Vaak gestelde vragen spouwmuurisolatie

Vaak gestelde vragen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goede oplossing voor huizen gebouwd tussen 1920 en 1975. spouwmuurisolatie kan je het comfort in de woning verbeteren en het energieverbruik verlagen. Bovendien is het verminderen van het energieverbruik van jouw woning ook goed voor het milieu! Hieronder lees je de vaak gestelde vragen over spouwmuurisolatie.

Wat zijn spouwmuren? 
Een spouwmuur is een buitenmuur van je woning die uit twee delen bestaat: een binnen- en een buitenmuur. Tussen deze muren zit een luchtruimte van 3 tot 6 centimeter breed: de spouw. Deze spouw is gevuld met lucht of met isolatiemateriaal.

Wat is spouwmuurisolatie?
De ‘spouw’ is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van uw woning. Deze ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Zo kan warmte van binnen minder snel naar buiten weglekken. Uw huis blijft in de winter warmer en in de zomer koeler.

Met welk materiaal worden de spouwmuren geïsoleerd?
Dat verschilt per woning. De aannemer kijkt bij de eerste afspraak of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie en geeft advies over het materiaal.    

Hoeveel rommel geeft deze isolatie?
De isolatie van uw spouwmuur geeft geen rommel. De aannemer doet de isolatie van buitenaf.

Hoeveel tijd neemt het isoleren van een spouwmuur in beslag?
Veel mensen denken dat het isoleren van de gevel erg veel werk, tijd en overlast met zich meebrengt. Het tegendeel is echter van waar. Binnen een dag is de gevel geïsoleerd en kan je genieten van het extra comfort in de woning.

Is het veilig? Gebruiken jullie giftige stoffen?
Een betrouwbare aannemer doet de isolatie van uw huis. Hij of zij gebruikt goede apparatuur, de juiste mengverhouding en de juiste instellingen van de machine. Wij verzoeken de isolatiebedrijven bij spouwmuurisolatie EPS-parels en minerale wol te gebruiken. Deze materialen zijn niet giftig en u kunt gewoon in uw woning blijven tijdens het verwerken van het materiaal. 

Wat als er iets misgaat, wie regelt dat dan?
We zorgen ervoor dat alles goed gaat. Er kan weinig misgaan. Gebeurt er toch iets, dan kijken we hoe we dat als gemeente en Duurzaam Bouwloket kunnen oplossen.

Lees meer over spouwmuurisolatie

Wat is natuurvriendelijk isoleren?
Bij het isoleren van woningen is het belangrijk om rekening te houden met de flora en fauna, ook bij het toepassen van spouwmuurisolatie; we noemen dit Natuurvrij Isoleren. Dat betekent dat de spouwmuur grondig wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van bijvoorbeeld vleermuizen en andere (beschermde) diersoorten. Als die aanwezig zijn, kunnen ze op een diervriendelijke manier worden overgeplaatst naar alternatieve voorzieningen door enkele specifieke maatregelen toe te passen. Meer informatie over natuurvriendelijk isoleren